Hlavní obsah

Omsk se poprvé představí doma, na Jágra je vyprodáno

PRAHA/OMSK

Hokejisté Avangardu Omsk se poprvé v Kontinentální lize (KHL) představí na domácím ledě a fanoušci sibiřského týmu konečně po třech zápasech Omsku venku uvidí na vlastní oči v akci hvězdnou posilu Jaromíra Jágra. Zápas proti Magnitogorsku je beznadějně vyprodaný stejně jako páteční střetnutí proti Ufě a příznivci Avangardu věří, že jejich miláčci vylepší dosavadní bilanci v lize.

Foto: www.khl.ru

Jaromír Jágr v dresu Omsku

Článek

V dosavadních třech zápasech KHL Omsk pouze jednou vyhrál, a to v neděli 2:1 na ledě Toljatti. "Kazaň hraje o první místo, Nižněkamsk nás zase přehrál bojovností... Člověk může být profesor, ale dokud nebude bojovat, tak nemá šanci. My tam hráli od prvního do posledního hráče jako profesoři. V Toljatti jsme už alespoň bojovali, i když se nám nedařilo," okomentoval Jágr poslední tři zápasy Omsku.

I když se mužstvu nedaří, největší hvězda KHL zůstává v klidu. "Jinak se to brát nedá. Je to maratón. Pokud máte dobrý začátek, neznamená to, že závod vyhrajete. Při sprintu by byl průšvih zaspat na startu, ale u dlouhé sezóny se nic neděje. Teď hrajeme proti posledním dvěma mistrům Magnitogorsku a Ufě. Říkal jsem si, že jsme taky mohli mít po pěti kolech pět porážek a to bychom nevěděli, která bije," dodal Jágr, jehož tým je v Charlamovově divizi se třemi body prozatím poslední a v celkové tabulce soutěže mu patří až 19. místo.

Marek si přeje, aby se jeho tým v Omsku chytil

Magnitogorsk je ovšem jen o tři příčky výše, když má po výhře nad Petrohradem bod navíc za porážku po nájezdech s Čerepovcem. "Přejeme si, abychom se chytli. Když se vyhrává, je klid a pohoda. Jinak je tlak," prohlásil český útočník ve službách Magnitogorsku Jan Marek.

"Věřím, že uděláme nějaký bod. Doufám, že Jarda Jágr nebude mít svůj den a vyhrajeme," dodal s třemi góly a jednou asistencí vedoucí muž klubového bodování. Přihrávkou se v nové sezóně prosadili Tomáš Rolinek a Karel Pilař, čtvrtý Čech v Magnitogorsku Jaroslav Kudrna zatím vyšel naprázdno.

Rosa: Určitě musíme vyhrát

V Omsku ale před vlastním publikem myslí jen na vítězství. "Stoprocentně potřebujeme vyhrát. Jak kvůli postavení v tabulce, tak kvůli tomu, že je to první domácí zápas, a to se v Rusku nepromíjí," řekl novinářům Jágrův spoluhráč Pavel Rosa. "Přijde hodně lidí, bude plná hala, takže určitě musíme vyhrát."

Rosa stejně jako další útočník Omsku Alexej Čerepanov neodehrál kvůli nespecifikovaným obtížím poslední zápas v Toljatti, ale k utkání s Magnitogorskem by oba měli být připraveni. Jediný zápas středečního programu KHL Omsk - Magnitogorsk začíná ve 14 hodin středoevropského času.

Reklama

Související témata: