Hlavní obsah

Jágrův Omsk kanonádu nezopakoval, Marek přispěl dvěma góly k výhře v Astaně

PRAHA

Svůj druhý zápas v Kontinentální lize na domácím ledě hokejisté Avangardu Omsk nezvládli. Po středečním galapředstavení s Magnitogorskem (6:0) se tentokrát museli sklonit před posledním šampiónem z Ufy, který si z Omsku odvezl výhru 5:1. Čtvrtou porážku týmu Jaromíra Jágra z pěti zápasů v premiérové sezóně nové soutěže pečetil gólem Leoš Čermák, asistencemi přispěli Michal Mikeska s Miroslavem Blaťákem.

Foto: www.khl.ru

Jaromír Jágr ve svém prvním zápase v KHL

Článek

Skóre zápasu v Omsku otevřel v deváté minutě hostující Konstantin Kolcov, když se na gólu asistencí podílel i Michal Mikeska. Přesně v polovině zápasu už Omsk prohrával o dvě branky. Po faulu Rjabykina nařídili rozhodčí ve prospěch Ufy trestné střílení a Pěrežogin nedal blafákem Grahamovi šanci.

Za další čtyři minuty neuhlídali domácí obránci při vlastní přesilovce Ščadilova, který si najel pohodlně až před branku a přidal třetí zásah. Domácí dostal znovu do hry úspěšnou dorážkou Kopejkin, pak se nehokejově předvedli čeští soupeři Čermák a Jágr. Čermák domácí hvězdu sekl a Jágr oplácel. V poslední minutě druhé třetiny vrátil hostům tříbrankové vedení Siďjakin.

V úvodu třetí části mohli hosté poodskočit o další dvě branky, gólman Graham ale spoluhráče podržel. Domácím nechyběla snaha, nedokázali si ale poradit s důslednou obranou a střely, které prošly k brance, pochytal jistý Jerjomenko. A nakonec Avangard inkasoval i v poslední třetině, když Čermák propálil Grahama po ideální přihrávce Taratužina mezi kruhy.

Astana obrat nedotáhla, výhru Metallurgu jistil Kajgorodov

Magnitogorsk chtěl v pátek odčinit středeční výprask v Omsku a v Kazachstánu na ledě Astany vedl už ve druhé minutě, kdy po faulu Mezeie proměnil nařízené trestné střílení Jan Marek. V polovině zápasu pak český útočník vstřelil pátý gól v letošní sezóně a jen o chvíli později zvýraznil vedení Metallurgu Čistov.

V 35. minutě ale snížil při vyloučení Tomáše Rolinka slovenský forvard Jozef Stümpel a v poslední minutě druhé třetiny přidal druhý gól Astany kanadský útočník Kevin Dallman. V 47. minutě bylo dokonce vyrovnáno, během půlminuty ale hosté opět vedli po trefě Kajgorodova a vedení už nepustili.

Kontinentální hokejová liga
Omsk - Ufa 1:5 (0:1, 1:3, 0:1)
Branky: 36. Kopejkin - 9. Konstantin Kolcov (Mikeska), 31. Perežogin, 34. Ščadilov, 39. Siďjakin (Blaťák), 58. Čermák.
Astana - Magnitogorsk 3:4 (0:1, 2:2, 1:1)
Branky: 35. Stümpel, 40. Dallman, 47. Spirodonov - 2. a 29. Marek (první z tr. střílení), 30. Čistov, 48. Kajgorodov.

Reklama

Související témata: