Hlavní obsah

Druhý Jágrův gól v KHL Omsk nespasil

MOSKVA

Jaromír Jágr se podruhé v Kontinentální hokejové lize zapsal mezi střelce, na vítězství Omsku to ale dnes nestačilo. Na domácím ledě prohrál Avangard s Čeljabinskem 3:6, zaznamenal už čtvrtou porážku v šesti utkáních sezony a krčí se na dně Charlamovovy divize. V pátek Omsk podlehl mistrovské Ufě 1:5 a druhá vysoká domácí porážka za sebou ještě více znejistěla pozici kouče Sergeje Gersonského, o jehož odvolání spekuluje ruský tisk.

Foto: www.khl.ru

Jaromír Jágr (druhý zprava) v dresu Omsku

Článek

Jágr na začátku poslední třetiny vyrovnal po spolupráci s Jakubem Klepišem na 3:3, ale jeho tým pak ve 49. minutě zlomil gól inkasovaný ve vlastní přesilovce. To už podruhé v zápase skóroval Vadim Šachrajčuk po asistenci Olega Kvaši, který připravil dohromady tři góly. Dvěma trefami se na čtvrté výhře Čeljabinsku podílel Kanaďan Pierre Dagenais.

Zbyněk Irgl přihrál na vítězný gól, pak z trestného střílení zvýšil a nakonec se radoval se spoluhráči z Jaroslavle z výhry 3:0 nad Chabarovskem. Zatímco pro Irgla to byl už třetí gól v sezoně, obránce Karel Rachůnek se v dresu Dynama Moskva trefil poprvé a přispěl k výhře 3:2 nad Balašichou. Martin Prusek zase vychytal poprvé v KHL čisté konto a Spartak Moskva trenéra Miloše Říhy porazil 2:0 domácí Dinamo Minsk.

Kontinentální liga:
Omsk - Čeljabinsk 3:6 (za domácí Jágr 1+0, Klepiš 0+1), Togliatti - Kazaň 3:2 v prodl., Petrohrad - Novokuzněck 0:1, Dynamo Moskva - MVD Balašicha 3:2 (za domácí Rachůnek 1+0), Dinamo Riga - Nižnij Novgorod 4:1 (za domácí Novák 0+1), Dinamo Minsk - Spartak Moskva 0:2, Jaroslavl - Chabarovsk 3:0 (Irgl 1+1, Vašíček 0+1).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.