Hlavní obsah

Trenér Hořava do Omsku nepůjde, zůstává v Ústí nad Labem

ÚSTÍ NAD LABEM

Český hokejový trenér Miloslav Hořava se nestane asistentem nového kouče v ruském klubu Avangard Omsk, jehož hvězdou je Jaromír Jágr. Bývalý mistr světa Hořava zůstává hlavním trenérem Slovanu Ústí nad Labem. Krátce po prohře v prvoligovém derby s Chomutovem v pondělí ČTK řekl, že nabídka Omsku už neplatí. Vedení Ústí se s představiteli ruského klubu nedohodlo na podmínkách.

Článek

Hořavu přitom působení v Kontinentální hokejové lize hodně lákalo. "Mohl bych se jako trenér zlepšit. Přestože jsme se s trenérem Flemingem nikdy nepotkali, vím, že čtyři roky působil úspěšně ve švédském Leksandu, u kanadské reprezentace a několika týmů NHL. Byla šance se něco naučit. Ale jednání prostě neproběhla, jak si ústecký klub představoval, a více nechci dodávat. Nechci vám lhát a nemohu ani prozradit podrobnosti jednání," uvedl Hořava.

Iniciátorem nabídky Omsku byl podle Hořavy zřejmě sám Jágr. "Jágr mi zavolal, já mu řekl svůj názor, ale pak to skončilo. Náš ústecký manažer Kysela o nabídce věděl jako první. Takový je hokejový život. Mojí trenérskou motivaci to rozhodně nesrazí, to bych byl hloupý. A třeba se ještě někdy něco podobného objeví," uzavřel Hořava.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články