Hlavní obsah

Jágr sklidil v tisku chválu za nejrychlejší gól v KHL

MOSKVA

Česká hvězda Kontinentální hokejové ligy Jaromír Jágr sklízí chválu v ruském tisku za gól, kterým přispěl k úternímu vítězství Avangardu Omsk v Novokuzněcku 3:2. Pro Jágra to byla pátá trefa v sezóně, v předchozím utkání v Novosibirsku skóroval dokonce dvakrát včetně gólu v prodloužení. Mezi jeho posledními dvěma zásahy tak neuplynula ani celá minuta hry, protože v úterý dal gól ve 38. sekundě utkání, čímž stanovil rekord soutěže.

Foto: www.khl.ru

Jaromír Jágr během zápasu v Novokuzněcku

Článek

"Jágr se vrhá do střílení gólů," napsal Sovětskij Sport. "Jaromír Jágr začal nečekaně předvádět ten hokej, který se od něj čekal od začátku sezóny. V utkání s Metallurgem se rychlý gól velkého Čecha stal základem úspěchu," chválil Jágra deník Kommersant.

Český útočník zase děkoval především spoluhráči Dmitriji Pestunovovi za finální přihrávku na bleskurychlý gól. "Sehrál se mnou a s Jakubem Klepišem třetí zápas a konečně se nám začíná dařit. Ale celý tým odehrál poslední kola přesvědčivě," řekl Jágr.

Sezónu přitom zahajoval v kompletním českém útoku i s Pavlem Rosou, ale ten nejdříve rozdělil nyní už odvolaný trenér Sergej Gersonskij. Navíc Rosa v současné době v týmu chybí, protože dostal od klubu povolení odcestovat do USA, kde si potřebuje vyřídit takzvanou zelenou kartu. Vynechal proto duely v Novosibirsku, Novokuzněcku a nepředstaví se ani ve čtvrtek v Chabarovsku. Vrátit do Omsku se má Rosa až na konci týdne.

Jágrovi by se zamlouval příchod Sušinského

Od odvolání Gersonského vyhrál Avangard pod vedením dočasného trenéra Igora Nikitina už tři zápasy za sebou, v úterý mu neodolal novokuzněcký Metallurg, který dosud překvapivě patří k nejúspěšnějším v soutěži. Teď se však Omsku podle Sovětského Sportu "pohádkově" dařilo. "Avangard hraje od odvolání trenéra jako jiný tým," míní i Kommersant. V Omsku ale nadále čekají na příjezd nového trenéra Wayna Fleminga, který se pravděpodobně kvůli potížím s vízy oddálí až na příští týden.

Omsk je navíc mezi zájemci o služby útočníka Maxima Sušinského, který byl dočasně uvolněn z kádru Petrohradu za kritiku klubu. Avangard, s nímž dosáhl titulu ještě v roce 2004, ho prý nutně potřebuje. "Max je výborný kluk a prvotřídní hokejista," vyjádřil názor týmu Jágr, který se někdejšímu spoluhráči chystá zavolat. Spolupráce s ruským centrem a letošním mistrem světa z Québeku Jágrovi při působení v Avangardu při výluce v NHL hodně svědčila.

Reklama

Související témata: