Hlavní obsah

Generální manažer Bardin prý po Čerepanovově smrti v Omsku skončí

MOSKVA

Hokejisté Omsku budou mít podle pátečních informací internetového serveru gazeta.ru nového generálního manažera. Vedení ruského klubu totiž údajně nebylo spokojeno s přístupem Anatolije Bardina k tragickému úmrtí útočníka Alexeje Čerepanova.

Foto: www.khl.ru

Spoluhráči z Omsku před rakví s Alexejem Čerepanovem

Článek

Bardin v pondělí v Čechově, kde devatenáctiletý talentovaný hráč během zápasu zkolaboval a krátce nato zemřel, vůbec nebyl. Funkcionář, který je i generálním manažerem ruské reprezentace, byl oficiálně na služební cestě v Moskvě.

Představitelé vedení klubu si tak museli informace o tom, co se na stadiónu Viťazu stalo, zjišťovat od dalších členů realizačního týmu. Zejména od asistenta trenéra Igora Nikitina.

Bardin se také dostal do konfliktu s úřady, neboť se mu nelíbilo prohlášení vyšetřujících lékařů, že Čerepanov byl vážně nemocný a neměl vůbec hrát hokej. Za to omský manažer dokonce pohrozil soudem ministru zdravotnictví v Moskevské oblasti.

O Bardinově odvolání se podle ruského tisku mluvilo již na začátku sezóny, kdy se klubu nedařilo. Před sezonou přitom Omsk vynaložil astronomickou sumu na nové posily. Jen hlavní hvězda Jaromír Jágr podepsal podle serveru smlouvu zaručující mu roční příjem osm miliónů dolarů. Celkem do klubu přišlo osmnáct nových hokejistů.

Tehdy se ale za Bardina postavil gubernátor Omské oblasti a šéf klubu Leonid Poležajev. Odvolán byl pouze hlavní trenér Sergej Gersonskij. Nyní prý ale došla trpělivost i Poležajevovi.

Reklama