Hlavní obsah

Rosa trénuje s rezervním týmem Omsku a čeká na další vývoj

OMSK

Hokejista Pavel Rosa trénuje s rezervním týmem Omsku a čeká na další vývoj situace. Klub dal minulý týden jednatřicetiletému útočníkovi najevo, aby si hledal jiné angažmá. O Rosu měly zájem jiné kluby z Kontinentální ligy, ale do středečního konce přestupního termínu se přestup neuskutečnil. Rosa tak buď zůstane hráčem Omsku, nebo má možnost ještě do konce ledna možnost zamířit do jiné evropské soutěže.

Článek

Podle oficiální zprávy internetových stránek KHL i Omsku byl Rosa poslán do rezervního týmu. "Pavel trénuje s rezervním týmem. Plní povinnosti vyplývající ze smlouvy s Omskem. Čekáme na návrat (generálního manažera) Bardina, do té doby nebudeme vědět nic nového," řekl hráčův zástupce Jiří Hamal ze společnosti Global Management Group.

Rosa už jednou v podobné situaci v Omsku v listopadu, nakonec se vrátil do mužstva. "I proto nechceme nic předvídat. Uvidíme více, asi až se Avangard vrátí do Omsku," podotkl Hamal.

Situaci lze v klubu těžko předvídat. Například kouče Wayna Fleminga stáhl Bardin před více než týdnem z lavičky před závěrečnou třetinou utkání proti Čechovu, ale trenér nakonec ve své pozici pokračuje. Navíc Bardinovi zakázala disciplinární komise KHL doživotně vykonávat manažerskou činnost ve všech klubech KHL.

Nevydal se s týmem na sérii čtyř duelů venku

Bardin byl potrestán společně s nyní už bývalým prezidentem Avangardu Konstantinem Potapovem za to, že měli spolu s týmovými lékaři nést díl zodpovědnosti za smrt mladého útočníka Alexeje Čerepanova. Ten zemřel 13. října po kolapsu v závěru utkání na ledě Viťazu Čechov.

Rosa nastoupil v této sezóně za Omsk v 35 zápasech a připsal si 16 bodů za osm branek a stejný počet asistencí. Naposledy hrál 7. ledna při výhře nad Novosibirskem 5:4. Další duel proti Čechovu před pauzou pro Utkání hvězd KHL už nehrál a nevydal se s týmem ani na sérii čtyř duelů venku. Tu začal Avangard ve středu na ledě Atlantu Mytišči, v pátek pokračuje v Rize a ještě se představí v neděli na ledě Balašichy a v úterý v Nižném Novgorodu.

Mezi zájemci o Rosovy služby údajně byly v minulých dnech Magnitogorsk, Nižněkamsk, Nižnij Novgorod či Atlant Mytišči, ale z různých důvodů k dohodě nedošlo. "Buď některé kluby hledaly hráče na jiný post, nebo byl problém v otázce financí," poukázal Hamal nejen na světovou finanční krizi, ale i na výši smlouvy svého klienta, která je navíc platná i na příští sezónu.

Reklama

Související témata: