Hlavní obsah

Prusek by přece jen mohl odchytat další rok v Rize

RIGA

Český hokejový brankář Martin Prusek je údajně přece jen blízko k tomu, aby odchytal i další rok v Kontinentální lize (KHL) za tým Dynamo Riga. Třiatřicetiletý gólman v lotyšském klubu působil během uplynulé sezóny a byl s Dynamem domluvený i na další spolupráci. Po mistrovství světa ve Švýcarsku se ale český reprezentant dozvěděl, že klub na něj nebude mít peníze. To se nyní zřejmě změnilo.

Foto: www.khl.ru

Martin Prusek v dresu Dynama Riga

Článek

Podle lotyšských i ruských médií už je Dynamo Riga s Pruskem předběžně domluvené na ročním kontraktu a v nejbližší době má klub dohodu oznámit oficiálně. Ruský list Sport-Express dokonce píše, že už v sobotu má Martin Prusek odcestovat do lotyšské metropole a připojit se k týmu.

"Nezlobte se, ale zatím je to příliš čerstvé a nic není ještě dohodnuté. Proto bych se k tomu prozatím ještě nechtěl nijak podrobněji vyjadřovat. Jasněji bude možná někdy příští týden," řekl Prusek v telefonickém rozhovoru Sport.cz. Přesto přiznal, že dění ve svém bývalém klubu podrobně sleduje. "Samozřejmě jsem zaregistroval  změny v Dynamu, především příchod Sandise Ozolinše je pro celé Lotyšsko velká událost," dodal.

Zda si po boku bývalého bránce NHL zahraje i on sám, se zřejmě rozhodne během několika dní. Záležet bude samozřejmě i na stanovisku Vítkovic, které na Pruska stále vlastní hráčská práva.

Kromě Ozolinše má Riga i Kariyu

Poslední sezónu v KHL začal Prusek ve Spartaku Moskva, ale příchodu do Rigy se předvedl v ještě oslnivější formě. Patřil k vůbec nejlepším brankářům celé soutěže a  za pět vychytaných nul získal ocenění pro nejlepšího brankáře KHL za měsíc prosinec.

Dynamo původně chtělo na Pruskovo místo angažovat Edgarse Masalskise, pak měl být v kádru další lotyšský reprezentant Sergejs Naumovs. Momentálně ale na soupisce týmu figuruje jen nezkušený Muštukovs. Zato na ostatních pozicích lze najít pozoruhodná jména a vévodí jim vítěz Stanley Cupu z roku 1996 Ozolinš. Kromě něj klub ještě získal amerického obránce Sweatta nebo mladšího bratra slavného Paula Kariyi Martina.

Reklama

Související témata: