Hlavní obsah

Brankář Prusek se dohodl s Rigou i na další sezónu

PRAHA/RIGA

Český hokejový brankář Martin Prusek se dohodl na prodloužení angažmá v Dynamu Riga a i v další sezóně si zachytá v Kontinentální lize (KHL). Třiatřicetiletý gólman v lotyšském klubu dochytal první ročník soutěže, ale po mistrovství světa ve Švýcarsku se dozvěděl, že klub už na něj nebude mít peníze. Nakonec se ale obě strany ke vzájemné spokojenosti dohodly na další spolupráci.

Foto: www.khl.ru

Martin Prusek v dresu Dynama Riga

Článek

Plánovanou dohodu mezi Pruskem a Rigou už minulý týden naznačovala lotyšská i ruská média a informoval o tom i Sport.cz. Český gólman se ale ještě zdráhal celou věc komentovat. "Je to příliš čerstvé, jasněji bude možná někdy příští týden," řekl Prusek v telefonickém rozhovoru.

Kromě Ozolinše má Riga i Kariyu

Poslední sezónu v KHL začal Prusek ve Spartaku Moskva, ale příchodu do Rigy se předvedl v ještě oslnivější formě. Patřil k vůbec nejlepším brankářům celé soutěže a  za pět vychytaných nul získal ocenění pro nejlepšího brankáře KHL za měsíc prosinec.

Dynamo původně chtělo na Pruskovo místo angažovat Edgarse Masalskise, pak měl být v kádru další lotyšský reprezentant Sergejs Naumovs. Momentálně ale na soupisce týmu figuruje jen nezkušený Muštukovs. Zato na ostatních pozicích lze najít pozoruhodná jména a vévodí jim vítěz Stanley Cupu z roku 1996 Ozolinš. Kromě něj klub ještě získal amerického obránce Sweatta nebo mladšího bratra slavného Paula Kariyi Martina.

Reklama

Související témata: