Hlavní obsah

Vedení KHL zaregistrovalo Hudlerovu smlouvu s Dynamem Moskva

MOSKVA

Vedení Kontinentální hokejové ligy ve čtvrtek zaregistrovalo smlouvu českého útočníka Jiřího Hudlera s Dynamem Moskva. Pětadvacetiletý hráč podepsal dvouletý kontrakt, který mu podle neoficiálních informací zajišťuje celkový příjem ve výši osm až deset milionů dolarů, již 8. července.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Hokejový útočník Jiří Hudler

Článek

Vedení KHL však s registrací čekalo, protože Detroit se snažil Hudlerovo rozhodnutí zvrátit a jeho zástupci tvrdili, že je smluvně i nadále vázaný s Red Wings. Český hokejista se totiž po sezóně obrátil na arbitrážní soud, který má určit jeho plat v NHL.

Jednání před arbitráží se konalo dnes a výsledek bude znám v příštích dnech. Hudler i jeho agenti však bez ohledu na to opakovaně uvedli, že vítěz Stanleyova poháru z loňského roku bude v příštích dvou letech hrát za ruský klub v KHL.

Podle ruských médií se vedení Kontinentální ligy rozhodlo zaregistrovat Hudlerovu smlouvu před vyřešením sporu i proto, že zástupci NHL nerespektovali v několika případech v minulých dnech smlouvy hráčů v klubech KHL a bez problémů je nechali podepsat kontrakty v zámoří.

Reklama