Hlavní obsah

Marek měl smůlu. Zakopl o tašku a zlomil si nohu

PRAHA

Byl jedním z osmi nominovaných, kteří chyběli na vyhlášení Zlaté hokejky v karlovarském Puppu. Kdyby Jan Marek tušil, co se mu o víkendu stane, zkoušel by magnitogorské hokejové šéfy přesvědčit, aby ho na ceremoniál pustili. Teď sedí doma s nohou v sádře a nadává.

Článek

Radost ze 3. místa v anketě mu zkazila kuriózní sobotní příhoda. Kůstku v noze si zlomil ve vlastním bytě. „Taková blbost,“ zuří 29letý útočník. „Zakopl jsem o tašku. Jak jsem padal, přisedl jsem si nohu a bylo zle. Tři týdny budu mít sádru. Jsem z toho úplně vedle,“ nedokáže pochopit, že se mu to jen nezdá.

Začátek sezóny nejspíš nejlepší střelec minulého ročníku KHL nestihne a zřejmě jej čeká poslední rok na ruském ledě. „Přemýšlím o tom. Chtěl bych někam blíž k domovu.“ Kapitola NHL, kde Marka lákal Nashville, je ale pro účastníka dvou MS nejspíš uzavřená. „Nikdy ale neříkej nikdy. Záleží, co se mi příští rok sejde za nabídky.“

Finanční problémy klubu už nehrozí

Marek měl sice životní sezónu, jeho tým si zahrál finále Ligy mistrů, jenže z Magnitogorsku chodily i zprávy, že ve městě kvůli ekonomické situaci hrozí sociální nepokoje. Teď je prý situace opačná. „Fabrika získala zakázky z celé Evropy, zase jede naplno. Lidi si oddechli.“

Pro české trio Marek, Rolinek, Kudrna to mělo i opačný efekt. Klub získal peníze na drahé posily a o roli lídrů budou muset Češi mnohem víc bojovat. Třeba i se Sergejem Fjodorovem. Prvním Evropanem, který získal Hart Trophy pro nejužitečnějšího hráče NHL a naposled zářil ve Washingtonu po boku Ovečkina. „Seděli jsme vedle sebe v kabině při turnaji ve Švýcarsku a Sergej se ukazuje jako perfektní komunikativní chlapík,“ nebojí se Marek konkurenta.

Jeho novým spoluhráčem se stal také Igor Radulov, bratr kontroverzního forvarda Ufy Alexandra, který v minulé sezóně nevynechal ve vzájemných zápasech jedinou šanci, aby Marka zkusil vyprovokovat. „Proč po mně Igorův brácha tak jde, jsme neprobírali. Mám teď úplně jiné myšlenky,“ prohodí naštvaně při pohledu na zasádrovanou nohu.

Reklama