Hlavní obsah

Omsk získal obránce Babčuka, na Nylandera už nemyslí

OMSK

O dalšího hráče rozšířili kádr hokejisté Avangardu Omsk, kde působí také čeští útočníci Jaromír Jágr a Jakub Klepiš. S klubem se dohodl na roční smlouvě pětadvacetiletý obránce Anton Babčuk, jenž naposledy oblékal dres Caroliny v NHL. Podle ruských médií si v Omsku vydělá téměř 1,5 miliónu dolarů. Babčuk hrál v Omsku už během sezóny 2007/08.

Foto: www.khl.ru

Hokejistům Omsku se v nové sezóně KHL zatím nedaří

Článek

"S Antonem jsme vedli jednání už od července, ale jeho prioritou bylo zůstat v NHL. Nakonec jsme ale dohodli jeho příchod do Omsku," liboval si bývalý manažer Avangardu a nyní poradce gubernátora omské oblasti pro hokejové záležitosti Anatolij Bardin.

Muž v pozadí omského hokeje, jenž o svou funkci v klubu přišel po tragickém úmrtí Alexeje Čerepanova, zároveň odmítl spekulace o příchodech dalších hráčů. V létě se hodně mluvilo především o příchodu Františka Kaberleho nebo švédského útočníka Michaela Nylandera.

"Už pro nás není zajímavý. Přesto, že peníze na nové hráče máme a dobrý transfer jsme kdykoliv připraveni uskutečnit. Ale na místo Nylandera jsme už získali jiného centra - Erica Perrina, tak proč dělat další změny," řekl Bardin v rozhovoru pro ruský list Sovětskij Sport.

Omsku se nevyvedl začátek Kontinentální ligy (KHL), momentálně je Avangard třetí od konce ve skupině Východ a sedmým nejhorším týmem soutěže celkově. I proto nedávno klub narychlo posílil kanadský forvard Perrin, nyní přichází vyztužit obranu Babčuk.

Ze čtyř dosavadních zápasů vyhrál Omsk jediný a to na ledě Rigy, kde se zaskvěl hattrickem Jaromír Jágr. Další dva zápasy s Minskem a Dynamem Moskva ale skončily shodně porážkou 1:2, ve čtyřech zápasech nastříleli hráči Omsku jen sedm branek. Mužstvo sice často podrží finský brankář Karri Rämö, ten ale sám na vše nestačí.

Reklama

Související témata: