Hlavní obsah

Bednář s Novgorodem nezáří, údajné konflikty se spoluhráči však popírá

NIŽNYJ NOVGOROD

Jaroslav Bednář odcházel v létě do Ruska po své životní sezóně a s vizitkou krále kanadského bodování české extraligy. Ani v Kontinentální lize (KHL) se bodově neztratil, ve svém klubu Torpedo Nižnij Novgorod vede produktivitu. Jinak ale moc spokojený být nemůže, Torpedo je momentálně až na třináctém místě soutěže a sotva se drží na pozicích postupu do play-off.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jaroslav Bednář na srazu české hokejové reprezentace v Karlových varech.

Článek

"Každý má několikrát za sezónu špatné období. Teď se to stalo nám. To je v hokeji normální. Nic strašného v tom nevidím," zůstává ale Jaroslav Bednář optimistou. Z posledních pěti zápasů sice Novgorod čtyři vyhrál, ale vyjma Magnitogorsku šlo vždy o soupeře z nejdolnějších pater tabulky.

Bednář prozatím nasbíral v KHL devatenáct bodů v 29 zápasech, což jej řadí v klubu na první místo. Nastřílel ale zatím jen devět branek, očekávání byla vyšší. "Podle mne je hlavní, aby vyhrávalo mužstvo. A kolik dám gólů, není zas tak důležité. Nezabývám se tím, že v klubu nestřílím góly pravidelně. Ve Slavii i národním týmu jsem nastupoval v útoku s Červenkou a byli jsme pořádně sehraní, to nejde srovnávat," vysvětluje český útočník.

Nemám žádná privilegia

Už na začátku sezóny si Bednář na srazu národního týmu stěžoval na soustředění ruských klubů v tradiční báze a nedávno zažil v souvislosti s tímto strašákem zahraničních hokejistů další nepříjemnosti. Podle ruských novinářů měl mít konflikt s jedním ze spoluhráčů.

"Někde psali, že jsem se popral s Valerijem Žukovem. To mě teda hodně překvapilo. To si myslíte, že jsem se sem přijel jen tak poflakovat? Ani legionáři nemají pod trenérem Popichinem více volnosti, jsem jen jedním z mnoha hráčů týmu. Jenže když se klubu nedaří, tak se o něm většinou nic dobrého nepíše," myslí si Bednář.

S olympiádou moc nepočítá

Letos byl žhavým kandidátem reprezentace pro mistrovství světa ve Švýcarsku, ale nakonec účast pro zranění odřekl. S vrcholem nové sezóny, olympijskými hrami v Kanadě, však příliš nepočítá. "Určitě bych hodně stál o to si tam zahrát, už toho mám za sebou hodně a tohle by byla asi poslední šance něco velkého vyhrát. Bylo by to jak říkáme u nás v Čechách ´třešnička na dortu´," tvrdí.

Jaroslav Bednář, jenž před necelým měsícem oslavil své 33. narozeniny, však zůstává realistou. "Do Vancouveru pojede hodně kluků z NHL. Myslím, že moje šance nejsou velké," dodal na závěr.

Reklama

Související témata: