Hlavní obsah

VIDEO: Jágr na kolenou po ráně pěstí, nenechal si ale nic líbit

PRAHA/MOSKVA

Jestli se Jaromír Jágr v koutku duše obával hrubosti zámořských hokejistů na blížící se olympiádě ve Vancouveru, sobotní zápas v Kontinentální lize českou hvězdu na podobné výstřelky s časovým předstihem dokonale připravil. V utkání na ledě Viťjazu Čechov inkasoval Jágr několik úderů od domácího bitkaře Darcyho Verota, ovšem 37letý veterán si rozhodně nenechal nic líbit.

Foto: Reuters

Jaromír Jágr se rve s Darcy Verotem při utkání Omsku s Čechovem.

Článek

V Čechovu bylo už od začátku jasné, že o hokejovou krásu asi na ledě nepůjde. První pošťuchování mezi hráči se odehrálo už při rozbruslení a když útočník Omsku Svitov po třech minutách zápasu trefil u mantinelu protihráče tak, že mu odlétla přilba, spustil tím odvetu testosteronem nadupaných mstitelů v domácích dresech.

Nejdříve do Svitova vrazil Romanov, pak se do něj opakovaně pustil Kanaďan Sugden a vyprovokoval tvrdou rvačku. Vzápětí se chytili pod krkem další hráči. Dvě dvojice se přetahovaly o dres, na modré čáře byli v klinči domácí Romanov se Šiškanovem a další Kanaďan Verot s Jágrem.

Pěst v Jágrově obličeji

Zprvu vypadalo vše nevinně, jenže najednou Verot přímo před jedním z rozhodčích vystřelil svou pěst rovnou do Jágrova obličeje. Český forvard se skácel na kolena, ovšem za pár vteřin i on shodil rukavice a vrhl se na kanadského bitkaře. Známého provokatéra držel pod krkem, ale ke zbabělým ranám se nesnížil. To se mu málem znovu vymstilo, protože Verot brzy vymrštil svou pravačku těsně vedle Jágrova obličeje.

Hlavní rozhodčí zápasu se na vše s klidem nezúčastněně díval asi z metrové vzdálenosti. Teprve až když k místu přijeli ještě dva čároví, tak od sebe oba soupeře odtrhli. Jágr si s Verotem ještě vyměnil několik slovních výpadů a zamířil na trestnou lavici. Zápas se nakonec nedohrál, protože rvačky pokračovaly i po přerušení.

Asi se chtěli předvést...

"Nevím, co to mělo znamenat. Hráči Viťjazu asi chtěli pobavit místní publikum nebo co... Byla to ostuda, nic jiného se k tomu říci nedá," prohlásil těsně po utkání Alexander Svitov. Ten společně se spoluhráčem Vlasenkovem nakonec vyfasoval pokutu 150 tisíc rublů, stejný trest dostali i hráči Čechova Verot a Sugden.

O velké peníze přijdou také kluby. Čechov musí zaplatit čtyři milióny rublů (asi 2,4 miliónu korun), Omsk jeden milión. Šest hráčů Viťjazu má zastavenou činnost na příští zápas, z Avangardu nesmí hrát jen Vlasenkov. Oba kluby také vedení KHL potrestalo kontumační prohrou 0:5 a Viťjaz dostal varování, že při dalším podobném incidentu bude z ligy vyloučen.

Reklama

Související témata: