Hlavní obsah

Klepiš rozhodl v nájezdech o výhře hokejistů Omsku

MOSKVA

Útočník Jakub Klepiš zařídil hokejistům Omsku vítězství na ledě Nižněkamsku, když proměnil rozhodující samostatný nájezd. V Kontinentální lize nedal gól už déle než měsíc, ale v rozstřelu dnes potvrdil pověst specialisty na samostatné nájezdy.

Foto: www.khl.ru

Útočník Omsku Jakub Klepiš (vpravo) na ilustračním snímku.

Článek

V normální hrací době skončil zápas 1:1. Jaromír Jágr nahrál v 37. minutě na vedoucí gól Timofeji Šiškanovovi, ale domácí v 52. minutě vyrovnali.

Výbornou střeleckou formu má Jan Bulis, jenž dal dvaadvacátý gól v sezoně a dotáhl se na Jágra. Více branek dal z českých hráčů jen Pavel Brendl, který je s 24 zásahy druhým nejlepším střelcem celé KHL. Bulis přispěl k vítězství Atlantu Mytišči na ledě Chabarovsku 4:3 v prodloužení navíc jednou přihrávkou.

Podevatenácté v sezoně skóroval Josef Straka, jenž úvodním gólem zápasu zahájil cestu Čerepovce za vítězstvím v Novosibirsku, kde jeho tým vyhrál 4:3.

Kontinentální hokejová liga:
Chabarovsk - Atlant Mytišči 3:4 v prodl. (za hosty Bulis 1+1), Novokuzněck - Petrohrad 2:3 po sam. nájezdech, Novosibirsk - Čerepovec 3:4 (za hosty Straka 1+0), Čeljabinsk - Magnitogorsk 2:5, Togliatti - Ufa 2:5, Kazaň - Barys Astana 4:1, Nižněkamsk - Omsk 1:2 po sam. nájezdech (za hosty Jágr 0+1, rozhodující nájezd Klepiš), Jaroslavl - Spartak Moskva 1:3, Dinamo Minsk - Nižnij Novgorod 2:4 (za hosty Bednář 1+1, Brendl 1+0), Dinamo Riga - Viťaz Čechov 3:1.

Reklama

Související témata: