Hlavní obsah

Blaťák pomohl Ufě dvěma góly do čtvrtfinále KHL

MOSKVA

Obránce Miroslav Blaťák pomohl hokejistům Ufy rázným způsobem ukončit osmifinálovou sérii KHL proti Jekatěrinburgu. Favorizovaný Salavat Julajev vyhrál čtvrtý duel na ledě týmu soupeře i díky dvěma gólům českého olympionika 8:1 a postoupil do čtvrtfinále po vítězství 3:1 na zápasy.

Foto: www.khl.ru

Hokejisté Ufy Miroslav Blaťák (vlevo) a Viktor Kozlov

Článek

Vítěz základní části z Ufy nečekaně zaváhal s týmem českého trenéra Marka Sýkory v nedělním utkání, v němž se odehrál skandální incident. Jeden z domácích fanoušků vnikl na střídačku hostů, kde nejprve pěstmi a pak hokejkou napadl náhradního brankáře Vitalije Kolesnika. Několika ranami do hlavy mu způsobil otřes mozku a silně krvácející tržnou ránu. Vedení KHL udělilo Jekatěrinburgu, který zápas vyhrál 4:3, pokutu milión rublů (asi 633 000 korun).

Dnes nicméně Ufa žádné další překvapení nedopustila a mužstvo, které v základní části nasbíralo o polovinu bodů méně (129/64), vyprovodila jasným skóre. Blaťák vstřelil pátý a osmý gól svého mužstva, na obou se podílel Nor Patrick Thoresen.

Několik desítek minut po Ufě prošel do čtvrtfinále play off také Magnitogorsk a zkompletoval tak osmičku postupujících. Metallurg sice ve čtvrtém duelu série s Čeljabinskem prohrával až do 55. minuty 1:2, pak ale vyrovnal v přesilovce za asistence Tomáše Rolinka Čistov a v 17. minutě prodloužení rozhodl Platonov.

Magnitogorsk přitom v nastavení přežil tři přesilovky, z toho jednu dokonce pět na tři, když byli více než minutu na trestné lavici Jaroslav Kudrna a Selujanov.

Metallurg se ve čtvrtfinále utká s Kazaní, na Ufu čeká přemožitel Omsku Nižněkamsk. V Západní konferenci jsou od neděle známy dvojice Balašicha - Dinamo Riga a Jaroslavl - Spartak Moskva. Ani jedna z osmifinálových sérií se nehrála na maximální počet pěti zápasů.

Osmifinále play off Kontinentální hokejové ligy:
Východní konference - 4. zápasy:
Jekatěrinburg - Ufa 1:8 (Blaťák 2+0), konečný stav série 1:3, Čeljabinsk - Magnitogorsk 2:3 v prodl. (za hosty Rolinek 0+1), konečný stav série 1:3.
Čtvrtfinálové dvojice:
Východní konference: Ufa - Nižněkamsk, Magnitogorsk - Kazaň,
Západní konference: Balašicha - Dinamo Riga, Jaroslavl - Spartak Moskva.

Reklama

Související témata: