Hlavní obsah

Bojím se, že se to nepodaří, říká manažer Zídek o Hradci Králové v KHL

PRAHA

Nejpozději 15. května by mělo být jasno, jestli se do příštího ročníku Kontinentální hokejové ligy (KHL) zapojí i český celek Lev Hradec Králové. Východočeský klub již splnil převážnou většinu požadavků zástupců soutěže, stále ovšem nesložil povinnou garanci rozpočtu, který by se měl pohybovat mezi 10 až 15 milióny eur. Schází mu ještě zhruba patnáct procent z požadované sumy.

Článek

V polovině května by měl být znám konečný počet týmů, které si příští sezónu zahrají KHL. Nově se připojí Chanty Mansijsk a Kyjev, vypadne naopak Balašicha, která se spojila s moskevským Dynamem. Pak už jen zbývá otázka Hradce Králové.

„Dohodě jsme se hodně přiblížili, 85 procent rozpočtu už máme naplněno, do 15. května musíme dát garanci na hodnotu požadovanou KHL,“ říká manažer Jaroslav Zídek, který za start Východočechů v KHL lobbuje. Požadovaná garance se má pohybovat mezi 10 až 15 milióny eur.

Dobře si ale uvědomuje, že nejtěžší úkol jej a jeho spolupracovníky teprve čeká. „Sehnat zbylých 15 procent bude daleko těžší, protože na těch 85 jsme měli časový prostor,“ uvědomuje si Zídek. Když má říct, jak moc věří vstupu Hradce do prestižní soutěže, není si odpovědí jistý. „Jsem nenapravitelný optimista, ale u tohoto nevím. Děláme všechno pro to, aby to vyšlo. Bojím se ale, že se to nepodaří.“

I v případě, že by Hradec v boji o KHL uspěl a požadovanou garanci složil, nastaly by další trable. „V polovině května je pozdě dávat dohromady hráčský kádr, vyhlédnutí trenéři už jsou také pod smlouvou,“ říká Zídek, který neví, jestli by se Hradec Králové v případě letošního neúspěchu pokoušel o stejný projekt i za rok. „Roční úsilí by přišlo vniveč a nevím, jestli bychom do toho šli znovu.“

Reklama

Související témata: