Hlavní obsah

KHL je prestiž, sdělil šéf Popradu, který jedná s Hradcem

Před dvěma roky slovenský klub investoval do opravy své haly 110 miliónů korun. Teď by se pod touto střechou mohla hrát bohatá KHL. HC Lev Hradec Králové domlouvá azyl v Popradu. Dohodnuty by měly být i finance. „Jedná se o hostování, nejde o to, aby HK Poprad hrál KHL,“ upozornil Tibor Turan, šéf slovenského klubu, v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: www.khl.ru

Josef Vašíček odehrál v KHL minulé dvě sezony za Lokomotiv Jaroslavl. Teď o ruskou soutěž bojuje také HC Lev Hradec Králové

Článek

Je váš klub nakloněn myšlence, aby HC Lev Hradec Králové hrál na vašem stadionu KHL?

Naše jednání byla věcná a konkrétní. Důkladně jsme se seznámili s celým projektem. Přesvědčili jsme se, že klub HC Lev Hradec Králové myslí celou věc velmi vážně a vynaložil velké úsilí, aby mohl vstoupit do Kontinentální hokejové ligy. Splnil všechny podmínky nejen pro KHL, ale i pro město Poprad a hokejový klub HK Poprad.

Jak dlouho vedete jednání? S celým projektem a vedením HC Lev jsme v kontaktu přibližně měsíc.

Jak by se podílel Hradec finančně na hostování? Toto je zatím předmětem jednání, ale můžu říci, že jsme se na téměř všem dohodli bez větších problémů. Pokud dojde k souhlasu KHL, i toto určitě zveřejníme.

Byla by pro vás tato spolupráce rentabilní? Z mezinárodního a sportovního hlediska určitě.

Zimní stadion v Popradu byl postaven v roce 1973, má kapacitu 4500 míst. Vyhovuje požadavkům KHL? Stadion v roce 2008 prošel kompletní rekonstrukcí a to: strojovna, ledová plocha, která může mít rozměry 29m x 60m nebo 26m x 56 m. Také jsme předělali všech třináct kabin. Dále střecha, osvětení atd. To vše ve výši 110 miliónů slovenských korun.

Je možná hráčská spolupráce mezi vaším klubem a HC Lev? Ano.

Takže na jednom stadionu by hrály dva kluby? Jsme schopni vyřešit technické záležitosti ke spokojenosti zainteresovaných stran. Oba kluby mohou fungovat v symbióze. Extraligový klub HK Poprad ani mládežnická družstva nejsou ohrožená na svém běžném „životě“.

Co na KHL v Popradu říkají fanoušci, obyvatelé města, jaké jsou reakce z ostatních klubů? Zatím máme jen příznivé odezvy.

Hradec neuspěl v Česku. Jak hodnotíte zamítavý postoj Českého svazu ledního hokeje? To je jen a jen věc Českého svazu. Mně nepřísluší hodnotit jejich rozhodnutí.

Bude postoj Slovenského hokejového svazu opačný? S touto otázkou se obraťte na generálního sekretáře Slovenského svazu ledního hokeje pana Jána Tarabu. Ten je kompetentní se k tomu vyjádřit.  (Pokud nebudou podmínky splněny, je předčasné hovořit o souhlasu, vyjádřil se Taraba den předtím)

Pomohla by KHL slovenskému hokeji? Určitě ano.

Můžete být konkrétnější? Je to prestiž, pokud by se u nás ukázaly velké hvězdy. Ať už v podobě slovenských, českých, nebo ruských hráčů, kteří v KHL působí. Došli jsme k závěru, že bychom se rádi podíleli na něčem, co není jen atraktivní, ale má i svůj sportovní význam.

Reklama