Hlavní obsah

Jágr otevřel na Sibiři čerpací stanici číslo 68. Na ruce měl živého jestřába

PRAHA

Ne v Česku, ne na Kladně. Vše se stalo v Rusku. Hokejista Jaromír Jágr ve čtvrtek slavnostně otevřel čerpací stanici plynárenského gigantu Gazprom na Sibiři. Ta je i pojmenovaná po českém hráči - „68“. Vnitřek je vybaven relikviemi Avangardu Omsk. Hlavním ozdobou je zarámovaný dres hvězdy KHL s podpisem.

Foto: www.championat.ru

Jaromír Jágr při otevření čerpíce stanice poblíž Omsku.

Článek

„Účelem vytvoření sítě stanic na zemní plyn je hledání finančních prostředků na údržbu klubu. Koneckonců najít sponzora není vždy snadné, zejména v Rusku,“ vyjádřil se generální manažer klubu Anatolij Bardin před pár dny.

Čerpací stanice se nachází poblíž Omsku. Kdo by měl zájem načerpat zdejší pohonné hmoty, tak přesná lokalita je kilometr 817 dálnice Čeljabinsk - Novosobirsk.

Jaromír Jágr při otevření čerpací stanice. Uprostřed generální manažer Avangardu Omsk Anatolij Bardin.foto: www.championat.ru

Hosté se dočkali mimo slavnostního stříhání pásky, sličných hostesek také živého jestřába, kterého přinesl Jágr na ruce. To kvůli společnosti Gazprom Neft, která patří mezi dvacet největších ropných společností na světě, ale také proto, že tento pták je symbolem klubu. „Chceme stoupat jako ostříž a být velmi sebejistí. Leť vysoko, krásný start, spolu jsme tým,“ pronesl Dmitrij Ryabykin, další hráč klubu. Poté Jágr jestřába vypustil k oblakům.

Reklama

Související témata: