Hlavní obsah

Naše hra je zatím špatná, přiznává Hašek o Spartaku v Kontinentální lize

PRAHA

Dominik Hašek a jeho cesta Kontinentální ligou zatím připomíná neveselou podívanou. Spartak Moskva, který trénuje Miloš Říha, z deseti utkání osmkrát prohrál. V ruských médiích zaznívají hlasy po jeho odvolání. A pětačtyřicetiletý Dominátor? Statistiky nelichotivé a jen dvě výhry na kontě. „Zatím je naše hra špatná,“ cituje Haška AllHockey.ru.

Foto: ČTK/AP

Brankář Spartaku Moskva Dominik Hašek.

Článek

Máte za sebou deset utkání v KHL, jak je hodnotíte? Zatím je naše hra špatná. Z posledních třech zápasů jsme si odvezli pouze jeden bod. Vždy jsme byli velmi blízko. Ztrácíme v samostatných nájezdech nebo naposledy 2:3 s Perohradem. Byli jsme blízko, ale děláme chyby, to není dobré.

Spartak nemůže najít svoji tvář? Přišel jsem do klubu nedávno, těžko se mi o tom hovoří. Lepší by bylo se zeptat hráčů, kteří tu jsou dva až čtyři roky. Samozřejmě chceme hrát lépe, ale vždy se vyskytnou nějaké chyby. Nevím, co k tomu říci.

Jaká je nálada v týmu? Je dobrá, měli jsme společné setkání, každý říkal, že chce hrát lépe, že umí hrát lépe, ale zatím se nám to nedaří.

Jak hodnotíte zatím vy své působení v KHL? V posledních asi čtyřech pěti zápasech je situace lepší, co se týče obdržených gólů. Je začátek sezóny, v prvních čtyřech utkáních bylo více problémů, nyní je to už lepší.

A jak hodnotíte celou soutěž? Je ještě příliš brzo soudit. Ale chci říci, že tam kde jsme jako tým teď, je velmi špatné.

Reklama