Hlavní obsah

KHL má dalšího českého trenéra - Petrohrad povede Václav Sýkora

PETROHRAD

V Kontinentální hokejové lize (KHL) je od nynějšího dne další Čech ve funkci hlavního trenéra. Ambiciózní klub SKA Petrohrad nyní povede Václav Sýkora, jenž zde dosud působil jako asistent Ivana Zanatty. Toho však vedení Petrohradu dnes z funkce odvolalo. V KHL už jako hlavní trenéři působí Češi Marek Sýkora (Minsk) a Miloš Říha (Atlant Mytišči).

Foto: www.hc-ska.ru

Trenér Václav Sýkora na tréninku Petrohradu

Článek

Václav Sýkora po mistrovské sezóně v české extralize opustil Pardubice a kývl na nabídku Petrohradu, kam jej přizval někdejší spoluhráč z Itálie Zanatta. Sedmapadesátiletý odborník má za sebou úspěšnou kariéru jako útočník a prosadil se i jako trenér ve Finsku a Česku.

Petrohrad bude připravovat k dalším zápasům a povede tréninky, dokud se vedení nerozhodne, zda najde nového hlavního kouče. "Rozhodne se do reprezentační přestávky před turnajem Euro Hockey Tour ve Finsku," řekl serveru gazeta.ru šéf Petrohradu Alexandr Medveděv. Turnaj Karjala začíná 11. listopadu.

Bohatý Petrohrad má před každou sezónou jen nejvyšší ambice a nakupuje hvězdné hráče, jen letos přivábil do kádru brankáře Jevgenije Nabokova, nebo útočníky Maxima Afinogenova a Mattiase Weinhandla. Dlouho také klub licitoval o příchodu Ilji Kovalčuka z NHL.

Jenže výsledky hvězdnému kádru, ve kterém jsou i Češi Jakub Štěpánek a Petr Čajánek, zatím neodpovídají. Petrohrad je v celkové tabulce KHL až čtrnáctý, ze šestnácti zápasů vyhrál jen osmkrát, z toho ve čtyřech případech až po samostatných nájezdech.

Reklama

Související témata: