Hlavní obsah

Usedlý prach kolem Lva a KHL se rozvířil. Slováci klub přijali za svůj

PRAHA

Česko-slovensko-ruský příběh se znovu připomíná. Pamatujete na hokejového Lva a jeho snahu proniknout do Kontinentální ligy? Od léta usedl na tomhle nápadu prach, v těchto dnech se vše znovu rozvířilo. HC Lev Poprad se stal členem slovenského hokejového svazu. Cesta do KHL, díl druhý. V prvním zástupci klubu dostali červenou těsně před startem. Nyní to zkoušejí znovu. „Klub je řádným členem svazu, připravují se legislativní kroky, aby tým mohl v následujícím ročníku hrát KHL,“ cituje hokej.sk Jána Tarabu, generálního sekretáře SZĽH.

Logo hokejového klubu HC Lev Poprad

Článek

Před pár týdny se Lev do ledových arén neprobojoval. Odvážný projekt odstartoval 16. prosince 2009, skončil 28. července 2010. Klotové rukávy nenašly společnou řeč.

Nejdříve se mělo hrát v Hradci Králové, poté v Popradu. Snaha po dvaatřiceti týdnech nenašla kladnou odezvu a přípravný kemp na Slovensku by rozpuštěn. Hráči a trenéři si šli hledat nová angažmá. „Pracujeme na tom, v příští sezóně chceme hrát Kontinentální ligu. Ztotožňujeme se stanoviskem slovenského hokejového svazu, aby Lev Poprad hrál KHL na Slovensku,“ řekl Sport.cz Jaroslav Zídek, který se v tomto projektu angažuje.

Jisté ale nic není. Hlavní je postoj vedení KHL. Třeba na ruském hokejovém svazu o nové skutečnosti nevědí. „Těchto rozhovorů jsme se neúčastnili. Ani nevím, zda chce KHL nyní klub přijmout,“ citoval slovenský server sme.sk Vladislava Treťjaka, prezidenta ruské hokejové federace.

Hokejisté týmu HC Lev během tréninku v Popradu.foto: ČTK/Peter Lázár

„Ztotožňujeme se se stanoviskem slovenského svazu, ale více k tomu nyní nemám co říci,“ vyjádřil se Zdeněk Šesták, který působí jako mluvčí klubu. Sdílnější v počátku druhého úsilí nebyl ani sportovní manažer Otakar Janecký, který měl na starosti složení týmu. „Věci se dějí, ale nechci se k tomu vyjadřovat.“

Na jaře a v létě se HC Lev pokoušel dostat mezi týmy, které hrají Kontinentální ligu, ale nakonec k tomuto rozšíření do Česka, respektive na Slovensko nedošlo. Rozhodla o tom Rada ředitelů KHL kvůli průtahům ze strany slovenského svazu. Nikdo dodnes neví, kdo stál za klubem s údajným rozpočtem 350 miliónů korun, kdo ho vedl, kdo ho měl sponzorovat...

Reklama