Hlavní obsah

Votruba se stal asistentem trenéra Sýkory u hokejistů Petrohradu

PETROHRAD

Nový asistentem českého trenéra Václava Sýkory v ambiciózním klubu Kontinentální ligy SKA Petrohrad se stal Jan Votruba, který se dohodl na rozvázání smlouvy v extraligových Pardubicích. Úřadující mistr po odchodu osmačtyřicetiletého Votruby, který v Eatonu byl i v pozici sportovního ředitele, hledá náhradu. V dnešním utkání proti Vítkovicím povede tým hlavní kouč Josef Jandač sám.

Článek

Votruba naváže na spolupráci se Sýkorou z uplynulé sezony v Pardubicích, které tak po hlavním kouči uvolnily do Petrohradu i asistenta z mistrovské sezony. Osmapadesátiletý Sýkora v létě zamířil do SKA jako asistent Ivana Zanatty, který byl 19. října odvolán a Sýkora převzal tým nejdříve jako hlavní kouč dočasně a před devíti dny byl v této pozici potvrzen až do konce sezony.

S Pardubicemi se Votruba dohodl na ukončení smlouvy, která trvala původně do 30. dubna 2011. "Náš klub se rozhodl jeho žádosti vyhovět," uvedl na oficiálních stránkách Pardubic generální manažer Zbyněk Kusý s tím, že nový asistent bude jmenován v nejbližší době.

Do souboje v rámci 21. extraligového kola s Vítkovicemi tak vedl tým Eatonu pouze Jandač, jehož doplňoval trenér brankářů Jaroslav Landsman.

Votruba si vzal chvíli na rozmyšlenou

"Když Vencu Sýkoru potvrdili hlavním trenérem v Petrohradu, tak chtěl mít k sobě někoho, koho zná a na koho se může spolehnout. S Honzou tady udělali dobrou sezonu, tak si ho prostě vyžádal, jestli by šel," řekl Jandač po utkání novinářům.

Votruba si prý vzal nějaký čas na rozmyšlenou. "Nevím, jak dlouho to zvažoval, ale dostal možnost jít do KHL, navíc do špičkového klubu, takže myslím, že to rozhodování bylo rychlé. Ptal se mě, jestli budu mít něco proti a já mu řekl, že mu v žádném případě bránit nebudu," popsal průběh Votrubova odchodu Jandač.

Votruba v minulosti trénoval šest let ve Švédsku, kde v týmu Brynäs vedl juniory a posléze se podílel i na vedení prvního týmu. Vedl také druholigový klub Rögle BK, působil i v Číně a v Norsku. V české extralize byl nejdříve asistentem Marka Sýkory v Karlových Varech, pak Radima Rulíka i u české reprezentační dvacítky, kterou vedli na mistrovství světa v roce 2006.

Následně se stal asistentem Miloslava Hořavy ve Znojmě, jako hlavní kouč vedl prvoligovou Mladou Boleslav i pak i extraligové Ústí nad Labem, kde se vrátil do role asistenta po příchodu Hořavy. Od dubna 2009 působil v Pardubicích.

Reklama

Související témata: