Hlavní obsah

Co je s Jágrem? Zranění se zdá být vážnější, může být mimo hru až dva týdny

PRAHA

Výhra ano, Jaromír Jágr ne. Dvě informace z posledního utkání Avangardu Omsk. Klub ze Sibiře dnes porazil Novosibirsk 3:2 bez kladenského odchovance, který se ve středu zranil a nedohrál utkání v Čerepovci. Trenér Raimo Summanen poté oznámil, že nejde o nic vážného. Podle těchto slov měl odehrát následující klání. Nestalo se.

Foto: www.khl.ru

Český hokejista Jaromír Jágr

Článek

„Bylo velmi příjemné nahradit takového kouzelníka, Jaromír je velká legenda,“ řekl po utkání Dmitrij Semin pro allhockey.ru. Sedmadvacetiletý útočník nahradil českého forvarda a hrál po boku Romana Červenky, který vstřelil jeden gól.

„Má pouze drobné zranění," řekl ve středu na tiskové konferenci šéf střídačky ze Sibiře. Opravdu tomu tak je? Tři dny nestačily na zotavení, Jágr nehrál a Summanen podle serveru Sports.ru změnil pohled na návrat čísla 68 do hry.

„Jágr je hráč, který má svůj věk. S jeho zdravím musíme být velmi opatrní. Myslím si, že jeho návrat bude trvat delší dobu. Jestli bude hrát před přestávkou? (od 16. prosince má ruská KHL přestávku díky turnaji evropské tour pozn. aut.). Nevím, tohle musí řešit lékaři,“ citoval v sobotu trenéra ruský web.

Podobná situace nastala před finskou Karjalou. Trenér reprezentace Alois Hadamczik usiloval o Jágra, ale nakonec musel z této varianty upustit. "S Jardou jsem mluvil. Určitá možnost stále existuje, ale situaci zkomplikoval fakt, že se zranil. Má problémy v horní části těla," řekl tehdy kouč. Může nastat obdobný stav? A co je vůbec Jágrovi?

Reklama

Související témata: