Hlavní obsah

VIDEO: Hokejový zločin. Rváči z Čechova zákeřně zranili Červenku a Škoulu

PRAHA

Avangard Omsk porazil Víťaz Čechov 3:2. To je výsledek pátečního utkání hokejové Kontinentální ligy. Ale z tohoto klání si všichni budou pamatovat něco jiného. Chování hráčů Čechova je opravdu na pováženou. Uběhlo pouhých šest sekund hry a byl malér, hostující bitkaři nechtěli hrát hokej, místo toho napadli soupeře.

Foto: Sport.cz

Hokejisté Čechova zákeřně napadli Červenku a Škoulu z Omsku.

Článek
Fotogalerie

Rváčské choutky odnesl i nejproduktivnější hráč Omsku Roman Červenka, ten byl krosčekován známým bitkařem Darcym Verotem. Rány na vlastní kůži pocítil i obránce Martin Škoula.

Ten v bitce statečně čelil Sergejevovi a také pár ran rozdal, jenže pak k němu přijel zámořský bijec Gratton a několika údery do hlavy ho srazil na led. „Mám roztržené obočí a zhmožděný nadočnicový oblouk. Čekám, jestli to oteče,“ řekl český hokejista.

V nemocnici skončil i nejlepší střelec KHL Červenka, jenž se přitom s Kanaďanem Verotem nemínil prát a pouze se kryl před jeho boxerskými zásahy. V den 25. narozenin lékaři českému útočníkovi diagnostikovali otřes mozku. „Chování hráčů Čechova bylo ostudné a neomluvitelné,“ zlobil se slovenský útočník Omsku Marek Svatoš, jenž byl rovněž obětí bitky.

Jaromír Jágr měl štěstí. Stále není zdravý a do utkání nenastoupil.

V sobotu se bude konat zvláštní zasedání KHL, které bude řešit incident z utkání Omsku s Čechovem, napsal ruský server allhockey.ru

Prohlášení Avangardu Omsk:
"Považujeme tento incident za naplánovaný. Jde o záměrnou provokaci v hokeji a diskreditaci Kontinentální hokejové ligy. Trváme na vyřazení Víťazu Čechov v KHL a také doživotní zákaz pro klubové trenéry a hráče."

Koncem září Martin Škoula skončil s rozseknutým obočím. Omsk hrál se stejným soupeřem. Hráči Čechova vyfasovali 119 trestných minut.

V minulém ročníku KHL se lednové klání obou klubů ani nedohrálo, konec utkání přišel po čtyřech minutách a byly uděleny rekordní tresty, které celkem dělaly v součtu deset hodin, tedy 600 minut!

Tehdy Čechov zaplatil čtyři milióny rublů (v přepočtu asi 2,4 milióny korun), Omsk zaplatil čtvrtinu této sumy. Oba celky byly navíc potrestány kontumací 0:5. Po sedmihodinovém jednání funkcionáři zároveň Viťaz varovali, že při dalším podobném incidentu bude z ligy vyloučen. A takový incident nyní v revanši za leden přišel...

Kontinentální hokejová liga:
Omsk - Viťaz Čechov 3:2, Chanty Mansijsk - Dynamo Moskva 2:4, Jekatěrinburg - Dinamo Minsk 5:2 (za hosty Sýkora 0+1), Jaroslavl - Spartak Moskva 6:1 (za domácí Vašíček 0+1), Kazaň - CSKA Moskva 2:3 po sam. nájezdech (za hosty Netík 1+0, Marek 0+1), Nižněkamsk - Dinamo Riga 3:2 po sam. nájezdech (za domácí Brendl 0+1), Nižnij Novgorod - Čerepovec 0:2, Atlant Mytišči - Petrohrad 5:4 v prodl. (za domácí Bulis 0+1).

Reklama