Hlavní obsah

VIDEO: Provokovali nás, stěžuje si manažer Čechova. Vylučte je z KHL, přeje si Omsk

PRAHA/MOSKVA

Znovu se postarali o to, aby si o nich hokejoví fanoušci mysleli to nejhorší. Přesto po hromadné bitce v Omsku tvrdí generální manažer Viťjazu Čechov Alexej Žamnov, že oni jsou oběťmi a byli provokováni. "Během zápasu byla na lavičce Omsku v rozporu s předpisy osoba pod vlivem alkoholu. Ta provokovala naše hráče i trenéry obscénními výrazy a hrozbami fyzickou likvidací," píše Žamnov v oficiálním prohlášení.

Foto: www.khl.ru

Rozhodčí uklidňuje jednoho z rozběsněných hráčů Čechova

Článek

Tajemnou osobou z Omsku má přitom na mysli generálního manažera Avangardu Anatolije Bardina. "Stojí za to připomenout, že to byl právě Anatolij Bardin, který před rokem rovněž stál na lavičce během zápasu s naším týmem, a je jasným iniciátorem provokací proti Viťjazu Čechov," pokračuje Žamnov s tím, že provokujícího Bardina identifikovali podle videozáznamu, který mají k dispozici.

Na videu žádné obscénnosti nejsou

Na zmíněném videu toho ovšem k vidění příliš není. Bardin nejprve na střídačce Omsku komusi telefonuje. V jednu chvíli se pak skutečně vydá kolem televizních štábů až ke střídačce soupeře a cosi na trenéry Čechova pokřikuje. Po pár vteřinách k němu přichází hlavní kouč Andrej Nazarov, který rozhazuje rukama, a vrací mu slovní výpady. Nato Bardin zase odchází ke svému týmu a mluví s hráči a asistentem Nikitinem.

Čechov se ale nevzdává snahy přesunout pozornost od svých rváčů k údajným provokacím Omsku. "Chování pana Bardina diskredituje celou ligu. Zároveň by vedení KHL mělo věnovat pozornost chování fanoušků Omsku, kteří po celý zápas házeli na led předměty a pokřikovali nepublikovatelné výrazy urážející hráče Viťjazu Čechov," uzavřel Žamnov.

Za účast Bardina na střídačce už Omsk dostal od KHL pokutu 100 tisíc rublů, Čechov musí zaplatit čtyřikrát tolik za chování trenéra Nazarova, a čtyři jeho hráči mají zastavenou činnost od 12 do 15 utkání. Ve čtvrtek 16. prosince má navíc celý incident s Omskem vysvětlovat management i realizační tým Čechova u vedení KHL.

Omsk: Jsme hokejový klub, ne boxerský 

To ale Omsku nestačí, ten by nejraději, kdyby celý tým ze soutěže vyloučili. Na Čechov mají totiž v Omsku jen ty nejhorší vzpomínky. Jsou to už dva roky, kdy na stadionu v Čechově zemřel i díky nedostatečnému lékařskému vybavení nadějný útočník Omsku Alexej Čerepanov. A letos v lednu na stejném místě vyprovokovali hráči Čechova hromadnou bitku, kterou zopakovali o tomto víkendu v Omsku.

"Už před zápasem jsme upozorňovali KHL i místní policii, že by mohlo dojít k provokacím ze strany Čechova, ale nebyli jsme vyslyšeni. Náš klub je hokejový, ne boxerský, a snažili jsme se dělat vše pro to, aby zápas proběhl v pořádku. Všichni ale mohli vidět, co zase Čechov předvedl," řekl ruskému listu Sport-express Anatolij Bardin a vysvětlil, proč šel po hromadné bitce ke střídačce Čechova. "Chtěl jsem vědět od Andreje Nazarova, co si o tom myslí. Vždyť u nás před lety hrával (bývalý útočník Nazarov hrál za Omsk v sezóně 2004-05, pozn. autora). Ptal jsem se ho, proč tohle dělají a on mě poslal někam... Byl jsem šokován," řekl Bardin.

"Už po lednové bitce bylo řečeno, že po dalším podobném incidentu bude Čechov z ligy vyloučen a přitom jim i tohle prošlo, to nechápu. Přitom k čemu je nám takový tým? Je beznadějně poslední a do kádru si vybírá, promiňte mi ty výrazy, kdejaké tupce z Kanady jen podle toho, jak se umějí rvát. My chceme hrát hokej, ne boxovat," uzavřel šéf Omsku.

Reklama