Hlavní obsah

Červenka rozhodl v prodloužení o výhře Omsku nad Kazaní

PRAHA/MOSKVA

Hokejisté Avangardu Omsk uspěli v přímém souboji o nejlepší tým Východní konference Kontinentální ligy (KHL), když porazili na svém ledě tým Ak Bars Kazaň 4:3 v prodloužení. Rozhodující trefu zařídil v 64. minutě zápasu český útočník Roman Červenka a pokud ve večerním utkání nevyhraje Jaroslavl svů zápas s Novokuzněckem, bude Omsk novým lídrem celé KHL.

Foto: www.hawk.ru

Roman Červenka v dresu Omsku

Článek

Osm minut před koncem prohrával Omsk s Kazaní 2:3, když vzal osud zápasu do svých rukou Roman Červenka. Nejprve po jeho přihrávce Kuljaš vyrovnal a v prodloužení pak sám rozhodl. Minutu před koncem prodloužení Kaljužnyj dotěrným forčekinkem připravil o puk Immonena, k odraženému kotouči se dostal Červenka a nadvakrát překonal brankáře Kazaně.

Zápas v prodloužení rozhodl i obránce Ondřej Němec z Čerepovce, jenž se trefil v přesilovce už po 18 sekundách čtvrté části duelu s Magnitogorskem. Dvěma góly a jednou asistencí v normální hrací době zase přispěl k výhře Severstalu 4:3 útočník Josef Straka.

Dvakrát se dnes trefil také Jan Bulis a pomohl Atlantu Mytišči k vítězství 5:3 nad Chabarovskem.

V brance Petrohradu nastoupil v duelu s Čeljabinskem osmatřicetiletý Maxim Sokolov, jehož však na začátku třetí třetiny za stavu 1:4 nahradil Jakub Štěpánek. Český reprezentant už ve zbytku zápasu neinkasoval, ale SKA se povedlo pouze snížit na 3:4. Na třetím gólu domácích se podílel svým prvním bodem v KHL útočník Petr Průcha.

Místo Dominika Haška odchytal zápas Spartaku Moskva s Ufou Alexej Jachin. Ten držel čisté konto až do 48. minuty, pak však favorit nastřílel tři góly a v ruském hlavním městě vyhrál 3:1.

Omsk - Kazaň 4:3 v prodloužení
Branky: 25. Bělov, 37. Šiškanov, 53. Kuljaš (Červenka), 64. Červenka - 14. a 40. Stěpanov, 47. Zaripov
Astana - Nižněkamsk 1:2
Branky: 45. Gimajev - 26. Berezin, 29. Ivanov
Chanty-Mansijsk - Jekatěrinburk 6:2
Branky: 7. a 17. Skorochodov, 12. Siďjakin, 13. a 42. Buljanskij, 54. Chvostov - 11. Sitnikov, 50. Chlebnikov.

Reklama