Hlavní obsah

Červenka znovu rozhodl, Hašek vychytal v KHL šestou nulu

PRAHA/MOSKVA

Český hokejista Avangardu Omsk Roman Červenka po vítězném gólu v pátečním utkání s Kazaní rozhodl i další zápas Kontinetální ligy (KHL), tentokrát v neděli proti Jekatěrinburku. Bývalý hráč Slavie skóroval dvě minuty před koncem a Omsk vyhrál 5:4, šňůru vítězných zápasů prodloužil tým kolem Jaromíra Jágra už na jedenáct zápasů a kraluje celé soutěži.

Foto: www.hawk.ru

Roman Červenka v dresu Omsku

Článek

První útok Omsku ve složení Červenka-Kaljužnyj-Jágr byl hlavním tahounem za vítězstvím nad Jekatěrinburkem. Na začátku druhé třetiny domácí vedli i zásluhou dvou tref Kaljužného, jemuž pokaždé asistovali čeští hráči, 3:1. Do konce druhé části ale byl stav vyrovnaný 4:4 a čekalo se na vítězný gól.

Ten přišel dvě minuty před koncem zápasu, kdy Červenka vystřelil bekhendem z prostoru mezi kruhy a puk propadl brankáři hostí pod vyrážečkou. Roman Červenka má nyní na kontě už 28 branek a je nejlepším střelcem KHL, v kanadském bodování se s 54 body drží v elitní pětici nejproduktivnějších hráčů.

Kazaň si porážku s Omskem vynahradila vítězstvím v kazašské Astaně, ačkoliv ještě necelou minutu před koncem zápasu prohrávala 1:2. Hosté ale zkusili hru bez brankáře a Immonen vyrovnal. Při nájezdech v dresu domácí Astany neuspěl Lukáš Kašpar a dalšího českého útočníka Jiřího Novotného dokonce vychytal brankář Vehanen dvakrát.

Dominik Hašek se spoluhráčem Růžičkou ze Spartaku Moskvafoto: www.khl.ru

Šesté čisté konto v KHL dnes vychytal Dominik Hašek v zápase s Magnitogorskem. Dominátor v počtu vychytaných nul tak vyrovnal nejlepšího brankáře v soutěži Konstantina Barulina z Atlantu Mytišči.

Ten dnes nechytal, místo něj dostal v brance Atlantu v zápase proti Novokuzněcku šanci Vitalij Koval a inkasoval pouze jednou, když nestačil na střelu Golovina po přihrávce Václava Nedorosta. Koval pak ale kraloval v samostatných nájezdech, kdy nepustil za svá záda jedinou střelu. V dresu domácích se naopak prosadil Zbyněk Irgl, který stejně jako v pondělí nájezdy rozhodl.

Omsk - Jekatěrinburk 5:4
Branky: 20. a 21. Kaljužnyj (na první Červenka, na druhou Jágr), 2. Pervušin, 37. Bondarev, 58. Červenka - 5. Chlebnikov, 30. Magogin, 35. Subbotin, 40. Rjazancev.
Astana - Kazaň 2:3 po sam. nájezdech
Branky: 1. Bochenski, 46. Savčenko - 36. Zaripov, 60. Immonen, rozh. nájezd Kazionov.
Chanty-Mansijsk - Nižněkamsk 4:2
Branky: 3. Skorochodov, 5. Buljanskij, 24. Chlyncev, 25. K. Petrov - 21. Koňkov, 42. Mamašev.
Spartak Moskva - Magnitogorsk 2:0
Branky: 37. Budkin, 50. M. Junkov.
Petrohrad - Ufa 1:4
Branky: 55. Gusev (Čajánek) - 14. Ki. Kolcov, 35. Blaťák, 47. Grigorenko, 59. Vi. Kozlov.
Nižnij Novgorod - Chabarovsk 3:1
Branky: 5. a 27. Kočetkov (na druhou Čermák), 58. Ellison - 4. Kukumberg.
Jaroslavl - Novosibirsk 2:4
Branky: 10. Čurilov, 16. Michnov - 34. Enlund, 37. Černikov, 48. Heikkinen, 60. Petrov.
Čerepovec - Čeljabinsk 3:6
Branky: 7. Trunjov, 38. Šipačjov, 53. Mons - 16. Afanasenkov, 17. Glinkin, 25. Buturlin, 32. Burdasov, 40. Kuzněcov, 41. Jačmeněv.
Atlant Mytišči - Novokuzněck 2:1 po sam. nájezdech
Branky: 51. Mozjakin, rozh. nájezd Irgl - 43. Golovin (Nedorost)

Reklama