Hlavní obsah

Omsk s Jágrem a Červenkou vyhrál v Nižněkamsku a srovnal sérii

PRAHA

Hokejisté Avangardu Omsk srovnali v prvním kole play off Kontinentální ligy (KHL) sérii s Nižněkamskem a za stavu 2:2 na zápasy se začíná znovu. Omsk v pondělí vyhrál v Nižněkamsku 3:1, když na dvě branky přihrával Jaromír Jágr. Pátý zápas série se hraje ve středu na ledě Omsku, k postupu je potřeba čtyř vítězství.

Foto: www.khl.ru

Hokejisté Omsku v zápase s Nižněkamskem

Článek

Omsk začal zápas hodně aktivně, domácí gólman Kasutin musel likvidovat střely Červenky a Averina. A v osmé minutě poprvé kapituloval, když se v přesilové hře prosadil po pasu Jágra Kaljužnyj. Stejným způsobem padl i druhý gól hostí, Jágr přihrával a těsně před první sirénou tentokrát v přesilovce při vyloučení Brendla skóroval obránce Angell.

Pavel Brendl svoji chybu odčinil nejlepším možným způsobem. V polovině základní hrací doby v početní výhodě pěti proti třem napřáhl na modré čáře a vstřelil první gól domácího týmu. Euforie domácích fanoušků vydržela jen dvě minuty, když v rozehrávce zaváhal Pestuško a hostující Popov z první rány zaskočil brankáře Nižněkamsku.

Šest minut před koncem zápasu mohl náskok zvýšit Červenka, ale brankář Kasutin jeho pokus chytil do lapačky. Vzápětí měli velkou příležitost snížit domácí, rozhodčí totiž nařídili v jejich prospěch trestné střílení. Jenže Libor Pivko při nájezdu mířil mimo.

Ufa a Kazaň jdou dál

Podle předpokladů si už postup do semifinále Východní konference KHL zajistil tým Salavat Julajev Ufa, který vyřídil Novosibirsk už po čtyřech zápasech. Na poslední výhře 5:0 se asistencemi podíleli i čeští hráči Miroslav Blaťák a Jakub Klepiš.

Postupuje i další favorit na celkové vítězství a obhájce titulu Ak Bars Kazaň. Čtvrtý zápas série vyhrál v kazašské Astaně 4:2 a ukončil tak sezónu českým hokejistům Jiřímu Novotnému, Lukáši Kašparovi, a Tomáši Kloučkovi. Dvě branky vítězů vstřelil Danis Zaripov.

Osmifinále play off KHL:
Nižněkamsk - Omsk 1:3on-line
Branky: 30. Brendl - 8. Kaljužnyj (Jágr, Červenka), 20. Angell (Jágr), 32. Popov. Stav série: 2:2.
Novosibirsk - Ufa 0:5
Branky: 3. a 37. Svitov (na první Blaťák, na druhou Klepiš), 10. Vi. Kozlov, 35. Radulov, 51. Vj. Kozlov. Konečný stav série: 0:4.
Astana - Kazaň 2:4
Branky: 39. Chuďjakov, 45. Starčenko - 15. a 47. Zaripov, 32. Těreščenko, 60. N. Kapanen. Konečný stav série: 0:4.
Chanty-Mansijsk - Magnitogorsk 1:2
Branky: 25. Altarjov - 19. Čistov, 48. Platonov. Stav série: 2:2.

Reklama