Hlavní obsah

Jágrův Omsk prohrál s Nižněkamskem a je blízko vyřazení z play off

PRAHA/OMSK

Potřetí hráli hokejisté Avangardu Omsk na svém ledě zápas letošního play off Kontinentální ligy (KHL) proti Nižněkamsku a podruhé v sérii neuspěli, tentokrát prohráli 1:4. S houževnatým soupeřem tak prohrávají už 2:3 na zápasy a další prohrané utkání dělí vítěze základní části od vyřazení. To by znamenalo konec sezóny i pro české hokejisty Jaromíra Jágra a Romana Červenku.

Foto: www.khl.ru

Roman Červenka (vpravo) a Jaromír Jágr za brankou Nižněkamsku

Článek

Ve čtvrtém zápase zchladil domácí fanoušky už ve třetí minutě Polygalov, v přesilové hře přesně usměrnil přihrávku Rylova od modré čáry. Avangard pak měl třikrát po sobě početní výhodu na své straně, jednou hrál dokonce v pěti proti třem, ale skórovat domácí hráči nedokázali, v podstatě si ani nevytvořili vážnější šance.

Ve 28. minutě Jágr vybruslil zpoza branky hostí i s obráncem na zádech a z otočky zkoušel překvapit brankáře Kasutina. O minutu později už se domácí dočkali. Averin se nenechal na pravé straně odstavit od puku a Kaljužnyj po jeho přihrávce vyrovnal. Omsk zlepšil bruslení a důraz v útočné fázi a na branku hostí mířila jedna střela za druhou. Jenže skórovali hosté - opět v přesilovce se tentokrát prosadil Mamašev.

A stačilo dalších pět minut třetí třetiny, aby Nižněkamsk odskočil na rozdíl dvou branek. Jakucenja přistrčil puk Brendlovi a český útočník se zblízka nemýlil. Následovaly šance Červenky a Perežogina, ale brankář Kasutin odmítal dopřát domácím gólovou radost. Při závěrečné power play naopak inkasovali počtvrté.

Osmifinále play off KHL:
Omsk - Nižněkamsk 1:4on-line
Branky: 29. Kaljužnyj - 3. Polygalov, 39. Mamašev, 46. Brendl, 59. Lapenkov. Stav série: 2:3.
Magnitogorsk - Chanty-Mansijsk 4:3 po prodloužení
Branky: 2. Rolinek, 9., 67. Klimenko, 10. Edunov - 14. Pepeljajev, 27. Petrov, 38. Metljuk. Stav série: 3:2.

Reklama