Hlavní obsah

Rekordní maratón v KHL: divák na nosítkách, 120 střel a Červenka nedohrál

PRAHA

Kdo tohle viděl, byl u historického okamžiku. A možná ho to i unavilo. Úterní zápas čtvrtfinále play-off Kontinentální ligy mezi Metallurgem Magnitogorsk a Avangardem Omsk skončil v šesté třetině po 109 minutách a 11 sekundách. Hráči vyprodukovali 120 střel, které vidělo 7590 fanoušků. Celkově i s přestávkami bylo utkání hráno čtyři hodiny a tři minuty. Rekord v délce klání KHL byl posunut. Loni bojovala Kazaň s Astanou 104 minut a 39 sekund.

Foto: www.hawk.ru

Roman Červenka v dresu Omsku

Článek

Z hokejové ochablosti všechny vysvobodil střelou od modré čáry hostující Andrej Pěrvyšin a Jágrův Omsk vyrovnal čtvrtfinálovou sérii na 2:2.

„Tolik prodloužení jsem nikdy nehrál, museli jsme být na ledě kratší intervaly. Zápasy doma jsme prohráli, takže jsme museli vytáhnout dvě velmi důležitá vítězství,“ citovala ruská média šťastného střelce vysvoboditele.

Nejdelší zápas slavné NHL je však ještě delší. Trval 176 minut a 30 sekund. Před 75 lety se takto dlouho rozhodovalo o výsledku mezi Detroitem a Montrealem Maroons. V semifinále 24. března 1936 se radovali po výhře 1:0 domácí.

Nebývalý zápas si užili v Rusku i fanoušci, i když některým šlo o zdraví. Podle serveru Sovětskij sport měl jeden divák během druhého prodloužení zdravotní komplikace. Činnost musela vyvinout zdravotnická a bezpečnostní služba. Divák byl na nosítkách odnesen z tribuny.

Zápas, který se vlekl 

Na ledě se odehrály bez deseti minut dva zápasy, což se muselo projevit na předváděné hře. "Zápas se vlekl. Otázku vítězství vyřešila jediná sekunda, kluci jsou velmi unavení. Oba týmy hrály dobře, ale my jsme byli šťastnější, ukázali jsme náš charakter,“ byl spokojený trenér Avangardu Raimo Summanen.

Nekonečný maratón mohl přinést radost jen jednomu. Nakonec se ukázalo, že domácí tým to tentokrát nebude. V celé této sérii byly odehrány čtyři zápasy, vždy se radovali hosté. Zda tomu tak bude i nadále, se ukáže už ve čtvrtek v Omsku.

Červenka utkání nedohrál 

„Takovou porážku je vždy velmi složité přijmout, nikdo neočekával takový výsledek. Bohužel jsme dokončili zápas s hráči z lavičky, máme příliš mnoho zraněných. Na tak dlouhé zápasy musíme mít více dříčů. Každý do toho ale dal vše,“ komentoval bitvu domácí kouč Kari Heikkilä.

Problémy se zraněními měl i Avangard, konkrétně šlo o českého útočníka Romana Červenku, který v nastaveném čase přestal chodit na led. Důvod? „Oba týmy mají zraněné hráče, Červenku jsem musel nechat odpočívat,“ dodal pouze Summanen.

Reklama

Související témata: