Hlavní obsah

Irgl přihrál na gól Atlantu v prodloužení, Sýkorův Petrohrad má po sezóně

PRAHA/MOSKVA

Hokejisté Petrohradu vedení českým trenérem Václavem Sýkorou mají po sezóně, když prohráli sedmé rozhodující utkání čtvrtfinálové série play off Kontinentální ligy (KHL) s Atlantem Mytišči 2:3 v prodloužení. Volní jsou tak nyní i čeští hráči ve službách ambiciózního týmu Petr Čajánek a Jakub Štěpánek, Petrohrad přitom v sérii vedl 3:1 na zápasy.

Foto: www.khl.ru

Zbyněk Irgl v dresu Atlantu Mytišči

Článek

Petrohrad měl od začátku zápasu více šancí a zaslouženě se dostal už v sedmé minutě do vedení zásluhou Rybina. Už po pěti minutách Atlant vyrovnal, když Gorochovovi přihrával na gól Jan Marek. V polovině zápasu ale Rybin svým druhým gólem znovu dostal domácí do vedení, navíc Štěpánek zlikvidoval šanci Marka při výpadu zpoza branky.

Český brankář se zaskvěl i při nájezdu Petrova při vlastním oslabení a šancích Fjodorova a Gorochova ve třetí třetině. Jenže čtyři minuty před koncem se puk nešťastně odrazil od Nestěrova a bylo srovnáno. V prodloužení pak dokonal dílo zkázy svým vyloučením Semjonov a Bykov po pasu Irgla vstřelil vítězný gól.

Kouče Atlantu Miloše Říhu čeká v semifinále KHL další souboj s českým kolegou, tentokrát jej vyzve Jaroslavl s Vladimírem Vůjtkem.

Čtvrtfinále play off Kontinentální hokejové ligy:
SKA Petrohrad - Atlant Mytišči 2:3 v prodloužení
Branky: 7. a 31. Rybin - 13. Gorochov (Marek), 56. Nestěrov, 70. Bykov (Irgl). Konečný stav série: 3:4.

Reklama

Související témata: