Hlavní obsah

Jágra na Sibiři střídá veřejné bruslení. Hvězdu Omsku čeká jednání se šéfem

PRAHA

Sen o Gagarinově poháru vystřídá dětská radost. Hokejisté Avangardu Omsk ukončili v pondělí sezónu, prohráli s Magnitogorskem. Jágr, Červenka, Vampola, Škoula mají nucené volno. Ledové hřiště ale na Sibiři neosiří. Klub na čtvrtek a pátek svolal veřejné bruslení pro místní fanoušky. Ti se budou prohánět v hale pro deset tisíc diváků.

Foto: www.khl.ru

Jaromír Jágr v této sezóně v Kontinentální lize dohrál, Omsk nepřešel přes Magnitogorsk.

Článek

„Vítejte na jarním bruslení v Omsk Areně,“ píší webové stránky klubu. Pokud by dopadl sedmý zápas obráceně, toto místo by patřilo jen a jen hokejistům. Ti by šli za svým snem.

Nyní mají ale přednost děti s rodiči. Kdo přijde, ještě ušetří. Dospělí zaplatí za hodinu 120 rublů, což je v přepočtu 72 korun, kdo si protáhne sportování o šedesát minut, tak vytáhne z peněženky 114 korun. Děti za dvě hodiny zaplatí 48 korun. „Přejeme vám příjemné prázdniny a slunečnou náladu,“ stojí pod ceníkem.

Pokud by hřiště patřilo zápasům KHL, klub by bojoval o Gagarinův pohár a o poznání více by naplnil i kasu. Lístek na utkání stojí v průměru 180 korun. Vyprodaný zápas rovná se téměř dva milióny korun. K tomu občerstvení, dresy. Ten Jágrův vyjde na tisíc korun. To vše mohlo být, nyní ale dostali šanci fanoušci a veřejné bruslení.

„Příznivci, kteří přišli na pondělní zápas, viděli, že se tým snažil, ale neměli jsme svůj den,“ řekl serveru sports.ru šéf klubu Anatolij Bardin, kterého nyní čeká vyjednávání s hráči o další sezóně. Tedy i s Jaromírem Jágrem. „Čekají nás obvyklé věci. Budeme pracovat a vyjednávat,“ pověděl Bardin.

Reklama

Související témata: