Hlavní obsah

Jen moje chyba nám sérii neprohrála, brání se Štěpánek kritice

Během své první sezóny v KHL si Jakub Štěpánek vydobyl slušnou pozici. V boji o post brankářské jedničky předčil zkušeného a v Rusku uznávaného Jevgenije Nabokova, držel si i slušná čísla. Ani v play-off nechytal špatně, jenže v rozhodujícím čtvrtfinálovém utkání proti Atlantu Mytišči vyrobil při rozehrávce chybu, Petrohrad ztratil vedení a v následném prodloužení pak pro něj sezóna skončila. A některá ruská média označila za hlavního viníka právě českého gólmana.

Foto: www.khl.ru

Jakub Štěpánek v dresu Petrohradu

Článek

Vracel jste hodněkrát k oné situaci z konce třetí třetiny sedmého zápasu?

Jo, viděl jsem to na videu. Pořád si ale myslím, že jen tahle jedna chyba nám sérii neprohrála. I když to spousta lidí vidí jinak.

Jak tedy svou první sezónu v KHL hodnotíte?

Byla to dobrá sezóna se špatným koncem.

Jakou odezvu vyvolalo vypadnutí ve čtvrtfinále od klubového vedení?

Kritika samozřejmě byla, vždyť jsme nepostoupili. Ale že by něco směřovalo na mou osobou, to ne.

Přemýšlel jste o brzkém konci v průběhu minulého týdne často, nebo jste se to naopak snažil hodit za hlavu?

Měl jsem to v hlavě hodně. Přemýšlel jsem o tom. Právě proto jsem rád, že jsem teď s reprezentací, můžu jít na led a snáz na to zapomenout. Kdybych byl doma, jen bych seděl na zadku a dělal věci, které by mě nenaplňovaly.

Jakou jste si v Rusku, s ohledem na další pokračování v KHL, vydobyl pozici?

Do Ruska jsem šel absolutně bez jména a za ten rok jsem si nějaké určitě udělal. Vědí, že existuju! V Petrohradu mám platnou smlouvu, takže když se nic nestane ze strany klubu, měl bych pokračovat.

Pokud byste měl soutěž v Rusku srovnat s tou tuzemskou, jaké by bylo vaše resumé?

V Rusku jsou velice dobří hráči do útoku a obranné systémy se nehrají tak jak by se měly. Což je pro gólmana smrtelná kombinace. V KHL se hodně bruslí, všechno je rychlejší, ale do těla se tam příliš nehraje. Jde si však na to zvyknout.

V pondělí jste se připojil k reprezentačnímu výběru, který se v Praze připravuje na blížící se mistrovství světa. Na něj by stejně jako loni měli ze zámoří dorazit i Vokoun s Pavelcem. Jak vnímáte svou pozici?

Když přijede Voky, bude jasnou jedničkou. Tak to je, o tom se nemusíme bavit. Ondra Pavelec je taky další velký adept na mistrovství světa. Tím pádem už zvývá jen jedno místo pro nás kluky z Evropy. Během přípravy se to nějak vybarví. Uvidíme.

Smířil byste se opět s pozicí trojky?

Nevím, jaká bude moje pozice. Když bude třetí, tak bude třetí. Ale to je ještě daleko, do šampionátu zbývají čtyři týdny. Stát se může cokoliv.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články