Hlavní obsah

Jaroslavl v semifinále KHL odvrátila první mečbol Atlantu

PRAHA/MOSKVA

Souboj českých trenérů v semifinále Kontinentální hokejové ligy (KHL) bude pokračovat. Atlant Mytišči vedený Milošem Říhou vedl v sérii nad Lokomotivem Jaroslavl už 3:0 na zápasy, ale čtvrtý duel na ledě Atlantu vyhráli svěřenci Vladimíra Vůjtka 4:2. Asistenci na poslední branku hostí si připsal Josef Vašíček.

Foto: www.khl.ru

Útočník Jaroslavle Josef Vašíček

Článek

Jaroslavl vrhla od začátku všechny síly do útoku a domácí brankář Barulin musel likvidovat šance Vašíčka a Čurilova. Ve třinácté minutě se hosté dočkali, když se prosadil Tkačenko a otevřel skóre zápasu. Atlant odpověděl šancí Jana Marka, ale ani v následné přesilovce se gólu nedočkal.

Na začátku druhé třetiny měl gólman Lokomotivu Vjuchin plné ruce práce s tečovanou střelou Marka, pak na druhé straně ujel Demitra, ale brankář Barulin proti němu vyjel včas a jeho šanci zneškodnil. Domácí útočník Jan Bulis zase ve slibné střelecké pozici promáchl přihrávku od spoluhráče.

Další gól tak padl opět do domácí sítě. Ve 43. minutě napřáhl od modré obránce Uryčev a Barulin přes dva clonící hráče před sebou pořádně neviděl. Třetí zářez Lokomotivu přidal v 50. minutě Kalimulin, kterého samotného před brankou perfektně našel svou přihrávkou Tkačenko.

Po potyčce Guskova s Markem se dočkali gólu i domácí zásluhou důrazného Něprjajeva. A dvanáct vteřin před koncem zápasu dokonce ujel hostující obraně Mozjakin a snížil na rozdíl jediné branky! Při závěrečné power play ale drama nepřipustil trefou do prázdné brány Demitra.

Semifinále play off Kontinentální hokejové ligy:
Atlant Mytišči - Lokomotiv Jaroslavl 2:4
Branky: 56. Něprjajev, 60. Mozjakin - 13. Tkačenko, 43. Uryčev, 50. Kalimulin, 60. Demitra (Vašíček).
Stav série: 3:1.

Reklama

Související témata: