Hlavní obsah

Říhův Atlant deklasoval Vůjtkovu Jaroslavl a je ve finále KHL

MOSKVA

Hokejisté Atlantu pod vedením českého trenéra Miloše Říhy postoupili do finále KHL. V šestém semifinále deklasovali i díky gólu a asistenci útočníka Jana Marka 8:2 Jaroslavl a sérii vyhráli 4:2 na zápasy. Říha se tak může stát ve třetím ročníku KHL prvním českým trenérem, jenž získá Gagarinův pohár pro vítěze play-off. Finálový soupeř týmu z Mytiščí vzejde z druhého semifinále mezi Ufou a Magnitogorskem, v němž vede Salavat Julajev 3:2 na zápasy.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Hokejový trenér Miloš Říha.

Článek

Svěřenci kouče Vladimíra Vůjtka z Jaroslavle odvrátili v předchozím duelu hrozbu vyřazení díky vyrovnávací trefě pět sekund před koncem třetí třetiny a pak rozhodli v prodloužení. Lépe začali i dnes na ledě Atlantu, když se už ve 3. minutě trefil Andrej Subbotin. Domácí však už za půl minuty díky Dmitriji Upperovi vyrovnali a třemi góly ve druhém dějství šli do trháku.

Druhou branku Atlantu zaznamenal ve 24. minutě v přesilovce mistr světa Marek, na další trefu Sergeje Mozjakina nahrál Jan Bulis. Třetí člen české útočné trojice Zbyněk Irgl dnes nebodoval.

Lokomotiv se ještě na začátku třetího dějství po snížení Alexandra Galimova přiblížil domácím na rozdíl dvou gólů, Říhovi svěřenci si však dalšími čtyřmi trefami postup pohlídali. Dva týdny před svými 40. narozeninami se blýskl hattrickem Oleg Petrov.

Semifinále play-off Kontinentální hokejové ligy
Západní konference - 6. zápas
Atlant Mytišči - Jaroslavl 8:2 (za domácí Marek 1+1, Bulis 0+1), konečný stav série 4:2.

Reklama