Hlavní obsah

Kouč Říha se nedohodl na další spolupráci s Atlantem

MOSKVA

Český hokejový trenér Miloš Říha nebude v příští sezoně působit v Kontinentální lize v Atlantu Mytišči. Vedení letošního finalisty chtělo dvaapadesátiletého kouče udržet, nedohodli se spolu ale na všech detailech další spolupráce. O Říhu už podle ruských médií projevily zájem mistrovská Ufa a SKA Petrohrad.

Foto: www.khl.ru

Miloš Říha na střídačce hokejistů Atlantu Mytišči

Článek

Říha dostal od Atlantu návrh smlouvy a lhůtu na rozhodnutí do neděle, na čemž se s šéfem klubu Konstantinem Sedovem dohodli po vzájemném jednání den po poslední porážce s Ufou ve finále KHL. Český kouč nyní oznámil, že na podmínky nové smlouvy nepřistoupí. "Prostě jsme se nedokázali shodnout na všech bodech spolupráce. S některými jsem nebyl spokojený," řekl Říha serveru sport-express.ru bez bližších podrobností.

Říha se nechtěl blíže vyjádřit ani ke své budoucnosti. Připustil pouze, že už telefonicky hovořil s jedním ze zájemců o jeho služby. "Ale k žádnému zásadnímu jednání zatím nedošlo," řekl kouč, který se podle spekulací ruských médií může stát nástupcem Vjačeslava Bykova v Ufě a je i jedním ze čtyř kandidátů na trenérský post v Petrohradu, který v tomto ročníku vedl Václav Sýkora.

Říha působí v Rusku od roku 2007. Tehdy převzal Spartak Moskva, který ho propustil loni v říjnu. Už v sezoně 2005/06 vedl Chimik Voskresensk, který se později přejmenoval na Atlant.

Reklama