Hlavní obsah

Dvanáct českých hokejistů má hrát KHL za slovenského Lva z Popradu

PRAHA

Čtyřiadvacet jmen hokejistů, kteří by měli hrát za HC Lev Poprad v premiérové sezóně Kontinentální ligy, zveřejnil Sovětskij Sport. Ta ale nebyla stále vedením klubu potvrzena. Stát by se tak ale mělo do týdne. Ve zveřejněném seznamu je polovina českých hráčů.

Logo hokejového klubu HC Lev Poprad

Článek

Do branky Lva by se měl postavit Tomáš Duba, který v minulém ročníku extraligy chytal ve Zlíně a v Třinci. Druhým má být kladenský Martin Falter, ten by měl být zatím na zkoušku jako třetí gólman, Slovák Ján Laco z Nitry.

Z českých zástupců má podle ruského média zamířit do Popradu také obránci Tomáš Klouček, Bohumil Jank a Jiří Hunkes.

Útočné formace by měli tvořit Jaroslav Kristek, Stanislav Balán, Vojtěch Polák, Václav Nedorost, Marek Melenovský, Tomáš Netík a Martin Chabada.

Premiéra v KHL proti Omsku 10. září 

„Podle reglementu KHL můžeme začít trénovat až od 20. června. Byl bych rád, kdybychom měli kostru týmu pod smlouvou už od 1. července. Do začátku přípravy bychom měli rádi podepsaných šedesát procent mužstva. Ostatní bychom vybrali při zkušebních kempech,“ předložil vizi trenér Radim Rulík, který poprvé ve své kariéře povede mužstvo jako hlavní kouč.

Do ruské KHL vstoupí Lvi z Popradu poprvé 10. září, kdy na Slovensko přiletí Avangard Omsk, dva dny poté změří síly s Metallurgem Magnitogorsk a první domácí trip před odletem do Petrohradu zakončí 16. září utkáním proti Jugra Chanty-Mansijsk.

Zveřejněná soupiska
Brankáři: Tomáš Duba (Zlín, Třinec), Martin Falter (Kladno), Ján Laco (Nitra)
Obránci: Tomáš Klouček (Barys Astana), Bohumil Jank (České Budějovice), Ján Tabaček (Košice), Martin Štrbák (OHK Dinamo Moskva), Jiří Hunkes (Liberec), Vladimír Mihálik (Norfolk), Doug O´Brien (Sparta)
Útočníci: Jaroslav Kristek (Košice), Stanislav Balán (Zlín), Rastislav Špirko (Pardubice), Vojtěch Polák (Třinec), Rudolf Huna (Vítkovice), Ladislav Nagy (MODO), Ľuboš Bartečko (MODO), Róbert Petrovický (Dinamo), Václav Nedorost (Novokuzněck), Peter Ölvecký (Kuopio), Marek Melenovský (Karlovy Vary), Tomáš Netík (CSKA Moskva), Martin Chabada (Södertälje), Roman Tománek (Banská Bystrica)

Reklama