Hlavní obsah

Jágr dokázal, že v životě nejde jen o peníze, ocenil manažer Omsku

OMSK

Pro jeho klub to nebyla dobrá zpráva, ale nakonec se generální manažer hokejového klubu Avangard Omsk Anatolij Bardin s odchodem Jaromíra Jágra do NHL musel smířit. Po tři roky česká hrající legenda odváděla pro ruský Omsk v Kontinentální lize (KHL) cenné služby, nyní se rozhodla vrátit do zámoří. A to i přesto, že si tam vydělá mnohem méně peněz než tomu bylo na daleké Sibiři.

Foto: www.khl.ru

Jaromíra Jágra už příští rok na střídačce Omsku neuvidíme

Článek

V Omsku věděli, že po úspěšném představení na letošním mistrovství světa dostal  Jágr několik nabídek z NHL, přesto doufali že svůj klenot udrží i pro další rok. Když se tak ale nestalo, nijak Jágrovi jeho rozhodnutí nezazlívali. "Nevidím nic špatného na tom, že se Jágr nakonec dohodl s Philadelphií," prohlásil Bardin.

V Omsku by si nakonec vydělal víc

Šedá eminence sibiřského klubu tušila, že český útočník nakonec neodolá touze po návratu do NHL. "Člověk přece chce zakončit kariéru tam, kde předtím strávil mnoho let. A co je hlavní - sezóna u nás začíná mnohem dříve než v NHL a Jágr měl hodně zařizování s Kladnem. Určitě nešlo o peníze," je Bardin přesvědčen.

Ve Philadelphii se Jágr dohodl na roční smlouvě za 3,3 miliónu dolarů, v Rusku mu dle jeho vlastních slov nabízeli více peněz. "Včetně všech bonusů by to vyšlo asi na stejnou sumu. Jenže... Když vezmete v úvahu velký rozdíl v daních, tak by kontrakt u nás pro něj vyšel opravdu mnohem lépe," komentoval to funkcionář Omsku.

Konflikty s trenéry nebo hráči? Nesmysl!

"Jágr ale dokázal, že peníze  nejsou v životě všechno," dodal Bardin, jenž se s hráčem potkal v České republice před jeho odjezdem do Ameriky, kde oznámil uzavření kontraktu. Zároveň vyvrátil neustálé fámy o tom, že Jágr nebyl v Omsku týmový hráč. "Takové ty řeči, že stál za vyhazovy trenérů nebo měl konflikty s ostatními hráči - úplné nemysly!" zlobí se.

"Pracovat s Jágrem byla jedna velká radost! Na jeho osobu mohu říci jen samé dobré věci. Je to profesionál s velkým P, který si přidával v trénincích a dřel a dřel... Jsme velmi vděčni, že Jágr za Avangard odehrál čtyři sezóny. Děkujeme ti, Jaromíre," vzkázal Bardin prostřednictvím listu Sovětskij sport. Jágr hrál kromě posledních tří sezón za Omsk i během výluky v NHL během sezóny 2004/05.

Reklama

Související témata: