Hlavní obsah

Čechov už nechce zbabělce Verota, který udeřil Jágra. Najal ale nové bitkaře

MOSKVA

Loni v lednu udeřil v zápase Kontinentální hokejové ligy (KHL) Jaromíra Jágra zbaběle ve chvíli, kdy to český útočník vůbec nečekal. Na začátku poslední sezóny KHL pak vyprovokoval proti Omsku další bitku, když zaútočil pěstmi na obránce Martina Škoulu. Darcy Verot byl jedním z hlavních důvodů hodně špatné pověsti týmu Viťjaz Čechov. Možná i proto se jej klub před novou sezónou zbavil. Jenže...

Foto: www.khl.ru

Darcy Verot z Čechova (vlevo) a Jaromír Jágr

Článek

"Mohu s plnou odpovědností prohlásit, že Darcy Verot už v příští sezóně nebude hráčem Viťjazu. Nebudeme mu nabízet nový kontrakt," řekl generální manažer Čechova Alexej Žamnov. V žádném případě to ale neznamená, že by Čechov ustupoval ze své pověsti rabijátů, kteří na ledě víc než své hokejky používají pěsti.

Pro nový ročník KHL totiž klub angažoval nové zámořské bitkaře. "Jsme si jisti, že Verota velmi dobře nahradí. Už jsme téměř dohodnuti s jejich agenty," tvrdí Žamnov. Fanouškům, kteří se zajímají o opravdový hokej, tahle jména nic neřeknou, ale věřte, že Jeremy Yablonski a Jon Mirasty jsou pořádná kvítka.

Jednatřicetiletý Yablonski odehrál jako člen St. Louis Blues v NHL jediný zápas, přesto se v něm stihnul rovnou dvakrát poprat. V nižší zámořské AHL dokázal ve dvou sezónách nasbírat více než 200 trestných minut a pravidelně se účastní kanadských turnajů v extrémních bojových sportech.

O nic lepší není ani jeho vzdálený bratranec Mirasty, který dokázal neuvěřitelný kousek v sezóně 2003/04. Během 56 zápasů v nižší soutěži ECHL tehdy nasbíral 358 trestných minut! V AHL měl pak dvakrát po sobě přes 200 trestných minut. Poslední sezónu pendloval mezi třemi nižšími soutěžemi a stejně jako jeho povedený příbuzný se často objevuje v ringu při akcích MMA.

Reklama