Hlavní obsah

Lidi tu na mě bučí i při tréninku, diví se Arťuchin

HRADEC KRÁLOVÉ

Během chvíle se z něj stal úhlavní nepřítel českého hokeje. Jméno Jevgenije Arťuchina se na mistrovství světa v Bratislavě změnilo v synonymum nepotrestaných útoků za hranicí pravidel. Teď se ruský ‚ďábel‘ chystá s týmem Petrohradu na novou sezónu v tréninkovém kempu v Přerově a poznává, že zlost fanoušků ještě nevyprchala.

Foto: David W Cerny, Reuters

Zklamaný ruský hokejista Jevgenij Arťuchin

Článek

Milanu Michálkovi způsobil otřes mozku, Karlu Rachůnkovi crčela z hlavy krev. Kouč Hadamczik soptil, ale ruský kolos si dál vede svou: „Bylo to čisté, prohlížel jsem si ty střety na videu,“ nezměnil názor Arťuchin.

Při čtvrtečním zápase v Hradci Králové publikum připravilo ovace členovi legendární pětky moskevského CSKA Alexeji Kasatonovovi, který je v Petrohradě generálním manažerem, potlesk neminul ani hráče ruského týmu, jen u čísla 44 následovala výjimka: bučení a pískot. „Mám pocit, že pro Hradec to byl svátek a nějaké urážky k tomu opravdu nepatří,“ ozval se i český trenér SKA Miloš Říha.

Jiří Hendrich z Hradce Králové (vlevo) natěsno brání Jevgenije Arťuchina z SKA Petrohrad.foto: <a href="http://www.ctk.cz/">ČTK</a>/Alexandra Mlejnková

Skoro dvoumetrový a stodvacetikilový Arťuchin ale i v Hradci ukázal, že se krotit nehodlá, ačkoli každý jeho kontakt s pukem okamžitě doprovázel hukot. „V Rusku jsou fanoušci určitě přátelštější. Tady skočím na led a všichni začnou bučet,“ postěžoval si 28letý pořízek.

Od šampionátu uplynuly víc než dva měsíce, na podobné reakce údajně nebyl připravený. „Vážně jsem to nečekal, ale co se dá dělat,“ povzdechl si. Ani v Přerově prý nemá klid. „Je tam dobrý led, posilovna, všechno v pořádku. Ale když na mě lidi bučí i při tréninku? To už je divné, takové věci se v Rusku nedělají…“

Malé satisfakce se přesto ve čtvrtek dočkal. Než po zápase došel z šatny do autobusu, čekalo na něj několik lidí se žádostí o společnou fotku. Snímeček se zlým mužem byl pro ně lákavou výzvou. „Neházím všechny Čechy do jednoho pytle,“ tvrdil Arťuchin.

Reklama