Hlavní obsah

Český útočník Balán se nedostal na soupisku Lva Poprad

POPRAD

Český útočník Stanislav Balán je mezi čtveřicí hokejistů, kteří se nedostali pro úvod KHL na soupisku nováčka HC Lev Poprad a bude působit ve slovenské extralize v HK ŠKP Poprad. Spolu s ním míří stejným směrem ruský útočník Rafael Achmetov a také dva Švédové - zadák Alexander Hellström a forvard André Hult.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Stanislav Balán ještě v dresu Zlína.

Článek

"Počítáme se širším okruhem hokejistů, takže to neznamená, že se tito čtyři nedostanou do našeho týmu. Naopak chceme vytvořit zdravé konkurenční prostředí," řekl klubovému webu český trenér HC Lev Radim Rulík. "Pokud nebude přístup a výkon některých hráčů takový, jaký by měl být, tak dojde k výměně a hokejisti čekající na příležitost budou do HC Lev zařazeni. Zůstává u nás devět obránců, a když nebudeme některého využívat, tak ho ještě případně můžeme dát k dispozici pro HK Poprad," dodal.

Na soupisce Lva Poprad před startem soutěže zůstává jedenáct českých hokejistů. Jsou to brankář Tomáš Duba, obránci Karel Pilař, Jiří Hunkes, Bohumil Jank, Tomáš Klouček, který ale kvůli zdravotním potížím v přípravných zápasech vůbec nenastupoval, a útočníci Martin Chabada, Jaroslav Kristek, Václav Nedorost, Tomáš Netík, Štěpán Novotný a Jiří Sekáč. Do soutěže vstoupí HC Lev v sobotu 10. září doma proti Omsku.

Reklama

Související témata: