Hlavní obsah

Sobotní rozlučky s oběťmi se v Jaroslavli zúčastní i Vůjtek

PRAHA

Smuteční rozlučky s tragicky zesnulými členy hokejového klubu Lokomotiv Jaroslavl se v sobotu zúčastní i trenér Vladimír Vůjtek starší. Kouč, který dovedl klub dvakrát k vítězství v ruské superlize a trénoval jej i v minulé sezoně, avizoval už bezprostředně po středeční nehodě, že na tryznu přiletí, nyní to potvrdil.

Foto: archiv

Hokejový tým Jaroslavle, který trenér Vůjtek velmi dobře znal.

Článek

"Všechny v Jaroslavli znám, znal jsem prakticky i všechny, kteří byli na palubě," řekl Vůjtek krátce po letecké katastrofě, při které zahynula i trojice českých hokejistů Karel Rachůnek, Josef Vašíček a Jan Marek.

Čtyřiašedesátiletý Vůjtek měl být v těchto dnech na Slovensku, kde vede tamní reprezentaci, svůj program ale změnil a odletí do Jaroslavle. "Přemýšlel jsem, jak to udělat. Jestli by se to dalo zvládnout. Ještě ve čtvrtek odpoledne jsem odjel do Prahy, druhý den ráno jsem si vyzvedl víza a hned uháněl na letiště, abych stihl letadlo. Po příjezdu do Moskvy bych se měl do Jaroslavle přesunout autem, nabídl mi to český konzul," uvedl Vůjtek pro hokej.cz.

Do Jaroslavle se vydá i Peterek

Do Jaroslavle se vydal i útočník Jan Peterek, který momentálně působí v Třinci, ale v minulosti za Lokomotiv také hrál. Podle informací ruských médií by na sobotní smuteční rozlučku měly z Moskvy přicestovat i týmy Dynama a Spartaku, za které hrají Petr Čáslava, Filip Novák a Marek Kvapil.

Zástupce Českého svazu ledního hokeje se do Jaroslavle nechystá, což ČTK potvrdil tiskový mluvčí Zdeněk Zikmund. Do Ruska naopak přiletí prezident Mezinárodní hokejové federace René Fasel.

V Praze se pietní rozloučení s českou trojicí uskuteční v neděli odpoledne na Staroměstském náměstí. Již od středečního odpoledne ale v rodištích jednotlivých hráčů ve Zlíně, v Havlíčkově Brodu, Jindřichově Hradci, ale i na stadionech v jiných městech lidé spontánně zapalují svíčky a skládají čest hokejovým mistrů světa.

Reklama

Související témata: