Hlavní obsah

Soustrast po tragédii v Jaroslavli vyjádřil i Manchester United

LONDÝN

Soustrast po tragické letecké havárii, při níž ve středu zahynul téměř celý tým hokejové Jaroslavle včetně tří českých reprezentantů, vyjádřilo i vedení fotbalového Manchesteru United. Anglický klub poslal Lokomotivu kondolenční dopis.

Foto: www.khl.ru

Fanoušci Lokomotivu Jaroslavl věří, že jejich klub nezanikne

Článek

United v roce 1958 prožili podobné neštěstí. Při letecké havárii v Mnichově tehdy ze 44 lidí na palubě zemřelo 23 pasažérů, z toho osm hráčů týmu trenéra Matta Busbyho. Ve středu v Jaroslavli zahynulo 43 lidí, byli mezi nimi i čeští hokejisté Jan Marek, Josef Vašíček a Karel Rachůnek.

"Ta zpráva pro nás byla obrovský šok a přinesla černé vzpomínky, kterými připomněla tragédii v Mnichově," citovala dopis výkonného ředitele United Davida Gilla agentura AP. "Doufám, že sílu vám dodá vědomí, že s podporou, časem a s nasazením těch, kteří zbyli, se Lokomotiv dá dohromady a bude vzpomínkou na všechny, kteří zemřeli. Naše myšlenky a modlitby jsou v těchto černých dnech s vámi," přidal funkcionář.

United dodnes nehodu připomínají hodiny, které jsou na jedné z tribun stadionu Old Trafford a ukazují čas havárie. "Nemine jediný den, kdybychom si na Old Trafford nepřipomněli zemřelé při tehdejší nehodě. A tak to bude navždy," přidal Gill.

Reklama

Související témata: