Hlavní obsah

VIDEO: Napadl Jágra v KHL, teď bitkaře Verota zkouší mistr z Třince

PRAHA

Takový kousek tu patrně ještě nebyl. Hokejový klub z Třince uvažuje o angažování Darcy Verota. Hráče, který má v popisu práce především bitky. Jeho loňský incident při hromadné rvačce Omsku s Čechovem si mnozí ještě pamatují. Kanaďan, který napadl Jágra, je nyní na zkoušce u českého mistra. Do konce týdne má být jasno, jestli zde pětatřicetiletý útočník zakotví.

Foto: www.khl.ru

Darcy Verot z Čechova (vlevo) a Jaromír Jágr

Článek

Verot zná hokejové dění hodně z trestných lavic. Když začínal v Rusku v sezóně 2007/2008 nastřádal 508 trestných minut. Slušná vizitka hráče, který odehrál v NHL sedmatřicet klání za Washington. Třinec testuje i obránce Roba Davisona, který odehrál přes 200 zápasů v NHL.

Verot v Čechovu strávil čtyři poslední sezóny. Odehrál 125 zápasů, vstřelil 6 gólů a na 10 jich přihrál. On kraloval jinde, na lavici hanby odseděl 1235 minut!.

„Jen mi trochu líto, že jsem zůstal stranou hlavního dění,“ řekl Verot po bitce z loňského ledna. "Jágr je pěkně mrštný, chvíli mě držel tak, že jsem se nemohl ani hnout."

"Provokoval už během rozbruslení. Nejdřív na mě něco řval, ať si o sobě moc nemyslím. A jen co jsem se otočil, tak trefil pukem Kukkonena a pak i našeho brankáře. Verot byl už před zápasem jasně nažhavený na to se poprat," řekl tehdy útočník Alexandr Svitov z Omsku.

Hromadná bitka nezůstala u KHL bez odezvy. Kluby dostaly miliónové pokuty a šest hráčů Čechova dostalo stop na příští utkání.

Reklama

Související témata: