Hlavní obsah

VIDEO: Ostří hoši z Čechova se v KHL utrhli, třikrát napadli brankáře

PRAHA

Rvaví hoši z Čechova o sobě dali v Kontinentální lize opět vědět. Někteří hokejisté z tohoto klubu si někdy pletou hřiště s klecí pro ultimátní zápasy. Naposledy to předvedla dvojice Jeremy Jablonski a Christopher Brennan proti Magnitogorsku. Třikrát si vyšlápli na brankáře Georgije Gelašviliho. Oba hráči v pátek dostali distanc, Jablonski na pět a Brennan na tři zápasy.

Foto: www.khl.ru

Bitka hráčů Čechova a Magnitogorsku

Článek

„Upřímně. Někteří nepředvedli sportovní chování. Tihle kluci strávili hodně času v severoamerických ligách, chtěl bych vědět, co ví o kodexu cti. Jsem překvapen jejich hrou,“ řekl po utkání kapitán Magnitogorsku Sergej Fjodorov

Oba Kanaďané v dresu Čechova, oba přes sto kilo a oba si libují v potyčkách a zákeřnostech. Ve čtvrtečním utkání s Magnitogorskem nejdříve Brennan levačkou sundal Gelašvilimu masku, ten si připravil hokejku na obranu, ale mstít se přijel spoluhráč.

Podruhé si počkal zase Jablonski, který sekl gólmana zezadu do lýtka, kde není chráněn, ten se svalil bolestí na led.

Do třetice vyprovokoval hromadnou šarvátku opět Jablonski, který přetáhl brankáři Magnitogorsku nejdříve helmu, poté i dres a vznikla hromadná bitka, což Gelašvili těžce snášel a jeho nervové ústrojí bilo na poplach.

Následovníci Verota, který byl i v Třinci 

Oba provokatéři skončili nakonec na trestné lavici. Toho večera ne poprvé. Starosti měli i zástupci armády v hledišti, kteří museli uklidňovat některé rozdivočené fanoušky. „Chování Čechova jsem nikdy v profesionálním hokeji neviděl. Možná jako dítě,“ dodal roztrpčený útočník Anton But.

V minulé sezóně hrál za Čechov i Darcy Verot, se kterým přišel do křížku i Jaromír Jágr. Pětatřicetiletý Kanaďan odehrál v úterý i jeden zápas za Třinec v české extralize, ale ve čtvrtek se s klubem dohodl na rozvázání kontraktu a odešel do CSKA Moskva.

Reklama