Hlavní obsah

Obránce Krajíček vstřelil vítězný gól hokejistů Dinama Minsk

MOSKVA

Český hokejový obránce Lukáš Krajíček vstřelil vítězný gól Dinama Minsk, které v pátečním utkání KHL vyhrálo 3:1 na ledě Atlantu. Svěřenci trenéra Marka Sýkory tak po třech zápasech znovu naplno bodovali a vedou tabulku Tarasovovy divize.

Článek

Osmadvacetiletý reprezentant Krajíček, jenž přišel před sezonou z Třince, skóroval poprvé v KHL ve druhé třetině a poslal svůj tým do vedení 2:1. Výsledku dal poté konečnou podobu Dmitrij Korobov.

Poprvé se v soutěži trefil také jiný český obránce Jiří Hunkes, ale jeho branka na ledě CSKA Moskva nováčkovi Lvu Poprad k úspěchu nestačila. Tým kouče Radima Rulíka prohrál 2:3 a s jedním bodem z pěti zápasů je nejhorší v KHL.

Gól českého hráče nepomohl ani Chabarovsku, za nějž se trefil bývalý vítkovický útočník Petr Vrána. Amur prohrál 2:5 s mistrovskou Ufou.

Nejlepším týmem soutěže je po necelých dvou odehraných týdnech Dynamo Moskva, jež má na kontě čtyři vítězství z šesti zápasů. Na dnešní výhře 2:0 nad Jekatěrinburgem se podílel i mistr světa z loňského roku Marek Kvapil, který přihrál v přesilovce na druhý gól Leonidu Komarovovi.

Kontinentální hokejová liga:
Chabarovsk - Ufa 2:5 (Vrána 1+0 - Klepiš 0+1), Nižnij Novgorod - Barys Astana 0:1 (Kreps 0+1), Atlant Mytišči - Dinamo Minsk 1:3 (za hosty Krajíček 1+0), CSKA Moskva - Lev Poprad 3:2 (za hosty Hunkes 1+0), Dynamo Moskva - Jekatěrinburg 2:0 (Kvapil 0+1).

Reklama