Hlavní obsah

Irgl skóroval za Minsk, jeho tým ale nakonec v Čeljabinsku prohrál

MOSKVA/PRAHA

Čeští hokejisté ve službách Dynama Minsk Zbyněk Irgl a Libor Pivko byli u dvou branek svého týmu ve čtvrtečním zápase Kontinentální ligy (KHL) na ledě Čeljabinsku, ale k výhře to nestačilo. Domácí vyhráli 4:2, když tři ze čtyř branek zařídil ruský talent Jevgenij Kuzněcov a udržel svůj tým na druhé příčce soutěže jen dva body za vedoucím Petrohradem.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Zbyněk Irgl

Článek

Zbyněk Irgl si v zápase připsal gól a přihrávku. Nejprve po přihrávce Libora Pivka otevřel už ve třetí minutě skóre a na začátku druhé třetiny asistoval na gólu Platta, kterým se Minsk dostal podruhé v zápase do vedení. Jenže za devět minut Čeljabinsk znovu vyrovnal a na začátku třetí třetiny vstřelil vítězný gól Kontiola.

Hvězdou zápasu byl domácí útočník Jevgenij Kuzněcov, který jednu branku vstřelil sám a na další dvě přihrál. Teprve devatenáctiletý hráč má nyní po 25 zápasech na kontě 18 kanadských bodů za 11 branek a sedm přihrávek. Kuzněcov by měl stejně jako loni patřit k největším hvězdám ruské reprezentace na nadcházejícím MS hokejistů do 20 let.

Říhův Petrohrad podlehl moskevskému Dynamu

V utkání Petrohradu s Dynamem Moskva se do statistiky zapsal i český obránce Filip Novák, který přihrál na druhý gól hostů. Ti pak překonali brankáře Jakuba Štěpánka ještě dvakrát a tým kouče Miloše Říhy zdolali 4:3. Jejich vítězství mohlo být vyšší, ale Štěpánek v první třetině za stavu 0:1 zneškodnil Černovovi trestné střílení.

Petrohradský SKA teprve potřetí v ročníku nebodoval, zůstal nicméně nejlepším týmem soutěže. Dynamo na něj však ztrácí už jen tři body.

Čeljabinsk - Dynamo Minsk 4:2
Branky: 9. Kuzněcov, 34. Čistov, 45. Kontiola, 59. Rjazancev - 3. Irgl (Pivko), 25. Platt (Irgl).
Petrohrad - Dynamo Moskva 3:4
Branky: 22. Martensson, 28. Rybin, 54. Kalinin - 9. Šafigulin, 19. Černov (Novák), 36. Kozlov, 57. Šafigulin.

Reklama