Hlavní obsah

Hokejisté Chabarovsku se musejí ve zbytku sezóny obejít bez Vrány

Hokejisté Chabarovsku se budou muset v nejbližší době obejít bez zraněného útočníka Petra Vrány. Šestadvacetiletý druhý nejproduktivnější hráč Amuru v této sezóně pobývá v těchto dnech v Česku, kde řeší potíže s kolenem.

Foto: Petr Horník, Právo

Petr Vrána (vlevo) a Jakub Petružálek na tréninku hokejové reprezentace

Článek

"Petr v sobotu přiletěl a zamířil za doktorem Holibkou, protože má poškozenou čéšku. Nohu má nyní na 14 dnů v ortéze a po těch dvou týdnech se uvidí, co bude dál," řekl ČTK hráčův zástupce Pavel Maršoun. Vyvrátil tak informace ruských serverů, podle nichž měl Vrána s určitostí zamířit na operaci a vynechat zbytek sezony.

"Ta operace není zatím vůbec jistá. Petr by to měl po těch 14 dnech zkusit i na ledě a je také dost dobře možné, že pak třeba bude zase hrát. Nemá ale cenu předbíhat, opravdu se teprve uvidí podle toho, jak to bude vypadat a dalších okolností, včetně té, zda bude Chabarovsk ještě hrát," doplnil Maršoun.

Vrána už chyběl Amuru v posledních dvou zápasech základní části KHL - v pátek v Petrohradu a v neděli na ledě Dinama Riga. Chabarovsk po premiérovém postupu do play off od čtvrtka nastoupí k sérii prvního kola proti Avangardu Omsk.

Vrána přišel do Chabarovsku před sezonou z Vítkovic a zařadil se k hlavním oporám klubu z Dálného východu. V 46 zápasech si připsal 45 bodů za 20 branek a 25 asistencí, v klubové produktivitě jej předčil jen krajan Jakub Petružálek.

Reklama