Hlavní obsah

Hokejový útočník Pivko bude pokračovat v Dinamu Minsk

Minsk

Český hokejový útočník Libor Pivko zůstane i nadále v Kontinentální lize v Dinamu Minsk, s kterým prodloužil o rok smlouvu. Uvedly to oficiální internetové stránky klubu. Podle deníku Sport setrvá v běloruském klubu také Zbyněk Irgl, druhý nejproduktivnější hráč Minsku v uplynulé sezóně.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Libor Pivko prodlouží působení v Dinamu Minsk.

Článek

Brzy dvaatřicetiletý Pivko přišel do Dinama před touto sezónou z Nižněkamsku. Ve 47 zápasech si připsal 18 bodů za sedm branek a 11 asistencí. Ve čtyřech duelech play-off nebodoval.

"Jsem rád, že mi klub nabídl novou smlouvu. Klub je na vysoké úrovni, líbí se nám s rodinou město. Doufám, že se nám bude v další sezóně dařit a dostaneme se do play-off. A nemohu zapomenout na naše fanoušky, ti jsou nejlepší," řekl klubovému webu Pivko. Zápasy Dinama v této sezóně navštěvovalo v průměru 14 197 příznivců na zápas, což je nový rekord KHL.

Stejně starý Irgl, kterého získal Minsk loni z Atlantu Mytišči, si připsal v 53 duelech 40 bodů za 16 branek a 24 přihrávek. Ve čtyřech zápasech play-off vyšel také bodově naprázdno. Spekulovalo se především o jeho návratu do Jaroslavle, která vytvoří nový tým po loňské tragické letecké nehodě. Při té zahynulo celé mužstvo včetně českých reprezentantů Karla Rachůnka, Jana Marka a Josefa Vašíčka.

V Minsku zůstává i třetí český hokejista, obránce Lukáš Krajíček, který už v lednu prodloužil kontrakt o dva roky. Naopak na lavičce už nebude trenér Marek Sýkora, který po vyřazení v prvním kole play off s Dynamem Moskva potvrdil své rozhodnutí s trénováním skončit.

Reklama

Související témata: